Αλληλεγγύη στην Εύη Στατήρη, αγώνας για την ελευθερία

1549331
από Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών. Συνέλευση Αθήνας 23/09/2015 1:50 μμ.,

Στις 3 Σεπτεμβρίου απορρίφθηκε για 6η φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία συνελήφθη στις 2 Μάρτη 2015 μαζί με την μητέρα του. Οι δύο γυναίκες προφυλακίστηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες, η Αθηνά Τσάκαλου για υπόθαλψη εγκληματία και η Εύη Στατήρη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άμεσα ξεκίνησε πολυήμερη απεργία πείνας των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ και της Αγγελικής Σπυροπούλου, με αίτημα την απελευθέρωση των δύο γυναικών. Η απεργία πείνας έληξε στις 31 Μάρτη, με τη ψήφιση ειδικής τροπολογίας ώστε να είναι δυνατή η απελευθέρωσή τους. Μετά από 6 μήνες η Αθηνά Τσάκαλου βρίσκεται αποκλεισμένη στη Σαλαμίνα εξαιτίας των ακραίων περιοριστικών μέτρων που της έχουν επιβληθεί, ενώ η αίτηση της Εύης για αποφυλάκιση, απορρίπτεται εκ νέου. Η υπόθεση αυτή, καταδεικνύει τη μανία των διωκτικών αρχών ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Η Εύη Στατήρη βρίσκεται προφυλακισμένη για την συντροφική της σχέση και την αλληλέγγυα στάση της. Στις 14 Σεπτέμβρη, η Εύη Στατήρη ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στο φόβο και στο άδικο.

Εμάς από τη μεριά μας δεν μας εκπλήσσει αυτή η παλινωδία. Η «πρώτη φορά αριστερά» βγάζει το προσωπείο της τάχα ευαισθητοποίησης για τα θέματα των φυλακισμένων και κυρίως των πολιτικών κρατούμενων, ρίχνει το μπαλάκι και αφήνει τον τελευταίο λόγο στους αστυνομο-δικαστικούς μηχανισμούς. Με προφανή εκδικητικότητα προς τους πολιτικούς κρατούμενους συνεχίζεται η κράτηση της Εύης ώστε να καμφθεί το ηθικό όσων αγωνίζονται εντός και εκτός των τειχών.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι δικαστικοί μηχανισμοί αρνούνται στο Νίκο Ρωμανό την εκπαιδευτική άδεια που είχε κερδίσει με την πολυήμερη απεργία πείνας του, τον Νοέμβριο του 2014.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επίθεση στον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι απέναντι στις διώξεις και στην απειλή φυλάκισης. Όλοι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό της Εύης και προτάσσουμε τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας ως ανάχωμα στο δόγμα της μηδενικής ανοχής που ευαγγελίζονται οι εκάστοτε δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις.

Αγώνας ενάντια στο φόβο και στο άδικο
Αγώνας ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις
Αγώνας για την ελευθερία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ-ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών
Συνέλευση Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *