ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ «ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ»
ΠΕΜΠΤΗ 24/9/15, 6 μμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΨΝΑ-ΔΑΦΝΙ

Η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία καλεί όλες και όλους να πάρουν μέρος στην «Διαδήλωση ενάντια στον ψυχιατρικό ολοκληρωτισμό… για τους θανάτους που πέρασαν στα ψιλά», την Πέμπτη, 24 Σεπτέμβρη 2015, 6 μμ, στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου, στην οποία καλεί η κατάληψη «Παπουτσάδικο».
Το νέο έγκλημα της ιδρυματικής κατασταλτικής ψυχιατρικής, με τον θάνατο από ασφυξία, λόγω πυρκαγιάς, τριών καθηλωμένων ασθενών στο ΨΝΑ-Δαφνί, δεν πρέπει ν΄ αφεθεί ξανά στην συνήθη λήθη, μέσα στην οποία καταλαγιάζει ο θόρυβος από την πρόσκαιρη δημοσιότητα, που παίρνει το όποιο τραγικό συμβάν, αν καταφέρει να βγει εκτός των τειχών και να σπάσει την σιωπή πίσω από την οποία λειτουργεί η καθημερινή ιδρυματική βαρβαρότητα.
-Ενάντια στην ψυχιατρική των μηχανικών καθηλώσεων, των απομονώσεων και των καμερών.
-Ενάντια στην κατασκευή του μύθου του «επικίνδυνου ψυχασθενή» και στις προετοιμασίες για την επανίδρυση του ειδικού τμήματος/κολαστήριου για τους «ακαταλόγιστους» του άρθρου 69 ΠΚ και δικαστικού ψυχιατρείου. Επικίνδυνη είναι η κυρίαρχη ψυχιατρική και όχι τα άτομα με ψυχιατρική εμπειρία.
-Ενάντια στην ψυχιατρική των διαδοχικών μνημονίων, την αποψίλωση από προσωπικό και την διάλυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ολοι-ες στη πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 24/9/15, 6μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *