«Δεν είναι ο Επαναστατικός Αγώνας που τρομοκρατεί αυτούς που ζουν με 300-400 ευρώ το μήνα»

1550282
από A/A 18/10/2015 10:04 μμ.,
Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη Μαζιώτη
________________________________________
Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού η δίκη του Ν. Μαζιώτη, κατηγορούμενο για ενέργειες που φέρεται να διέπραξε την περίοδο που ήταν καταζητούμενος.
Συγκατηγορούμενοι του είναι η καταζητούμενη σύντροφος του, Πόλα Ρούπα, ο αναρχικός, Α. Σταμπούλος ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του και ο πρόσφατα συλληφθείς Γ. Πετρακάκος.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, διευθυντής της οποίας φέρεται ο Νκος Μαζιώτης, κατηγορία για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής τον Απρίλιο του 2014, για την οποία έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και για δύο ληστείες. Επιπλέον, ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις καλοκαίρι του 2014 οπότε και συνελήφθη.
Το μανιφέστο και οι τράπεζες
Το αίτημα των συνηγόρων του Νίκου Μαζιώτη να αποβληθούν από την πολιτική αγωγή εκπρόσωποι τράπεζας την οποία φέρεται να λήστεψε στάθηκε η αφορμή για να δώσει το στίγμα του.
Ο κατηγορούμενος πήρε το λόγο και αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως είναι «ληστρικοί οργανισμοί, δεν υπήρξε ληστεία, απαλλοτρίωση είναι το πραγματικό περιστατικό».
Και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, διάβασε ένα κείμενο – μανιφέστο με βολές κατά του πολιτικού συστήματος αλλά και των δικαστών. «Δεν είναι ο Επαναστατικός Αγώνας που τρομοκρατεί αυτούς που ζουν με 300 – 400 ευρώ το μήνα αλλά εσείς και το καθεστώς σας», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους δικαστές ο Νίκος Μαζιώτης δηλώνοντας «αναρχικός αιχμάλωτος». Χαρακτήρισε δε τη δίκη του πολιτική υποστηρίζοντας πως είναι τίτλος τιμής για εκείνον να είναι ένοπλος.
Ο συγκατηγορούμενος του Αντ. Σταμπούλος δήλωσε «αναρχικός αιχμάλωτος» και αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς «δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του». Και αυτός χαρακτήρισε τη δίκη «πολιτική» και απέδωσε τη δίωξη σε βάρος του «σε μένος των μηχανισμών καταστολής».
Ο Γ. Πετρακάκος, με τη σειρά του, αρνήθηκε τις κατηγορίες κι επιφυλάχτηκε να μιλήσει στην απολογία του.
«Απογευματινή» δίκη
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα ξεκινούν το μεσημέρι και θα διαρκούν μέχρι το βράδυ καθώς υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου για τον κατηγορούμενο Σταμπούλο.
Οι συνήγοροι αντέδρασαν κάνοντας λόγο «για ειδικό καθεστώς» κατηγορώντας το δικαστήριο ότι δίνει προτεραιότητα στην αρχή της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας.
«Κάνε τη δίκη μόνη σου, ντροπή σου φανερώθηκες», φώναξαν από το κατάμεστο ακροατήριο.
«Κανονίστε πότε θα έρθουμε, δεν ερχόμαστε από το Παγκράτι αλλά από την επαρχία», διαμαρτυρήθηκαν οι μάρτυρες.
«Θα απευθυνθούμε στον προϊστάμενο του Εφετείου, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούμε», είπαν οι δικηγόροι.
Τελικά, μετά τις αντιδράσεις η πρόεδρος διέκοψε για το πρωί της 19ης Οκτωβρίου ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως οι άλλες συνεδριάσεις θα είναι… απογευματινές και προχώρησε με την εκφώνηση των ονομάτων των μαρτύρων, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *