Dilek Dogan – Nεκρή από σφαίρα αστυνομικών.

Στις 18 Οκτώβρη, η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια κατοίκων της γειτονιάς Kucuk Armutlu της Κωσταντινούπολης. Η γειτονιά είναι γνωστή για τον ακροαριστερό/αναρχικό χαρακτήρα της, με πλήρη ανυπακοή στα νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Γενικά οι αστυνομικές επιχειρήσεις είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθούν στη γειτονιά. Το δεύτερο χαρακτηριστικό της είναι η παντελής έλλειψη Σουνίτων Μουσουλμάνων, και τζιχαντιστών εξτρεμιστών. Εκείνη τη νύχτα, κατά τις 4 τα ξημερώματα η αστυνομία εισέβαλε σε 16 κατοικίες της γειτονιάς.Όταν χτυπήσανε την πόρτα του σπιτιού της, η Dilek άνοιξε και ζήτησε απο τους αστυνομικούς να βγάλουν τα παπούτσια τους πριν μπούνε, και με αφορμή αυτή την απλή φράση πυροβολήθηκε από τους μπράβους της κυβέρνησης. Η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία δήλωση σχετικά με το περιστατικό, πέραν του ότι οι επιχειρήσεις στα σπίτια έγιναν για να βρεθούν πιθανά μέλη της ISIS και βομβιστές για να αποφευχθούν γεγονότα σαν την καταστροφή στην Άγκυρα(αν και η κυβέρνηση δήλωσε πως έχει λίστα με τα μέλη της ISIS).
Η κοπέλα μέχρι και τις 25 Οκτώβρη ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ως που τελικά απεβίωσε. Στη συνέχεια η αστυνομία κατέσχησε τη σωρό της, χωρίς καμία δήλωση, ενημέρωση ή άδεια από την οικογένεια της. Με λίγα λόγια, έκλεψαν το πτώμα της. Σε μια χώρα που σέρνουν τους νεκρούς δένοντας τους σε ΤΟΜΑ, οι οικογένειες τους , τους φυλάνε σε καταψύκτες γιατί δεν τους δίνουν άδεια να τους θάψουν, ή απαγορεύουν την είσοδο του από τα σύνορα, δε μας ξαφνιάζει αυτή η απάθεια. Οι κάτοικοι του Kucuk Armutlu, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο για να στηρίξουν την οικογένεια της Dilek, και σήμερα καλούν το λαό να συμπαρασταθεί και να απαιτήσει την επιστροφή της σωρού στην οικογένεια της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *