ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΗΣ 31ης ΟΚΤΩΒΡΗ

evrosfoto1
1550863
από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ 02/11/2015 7:29 μμ.,

Την ίδια μέρα που ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛκ. Μουζάλας ανακοίνωνε ότι δεν μπορεί να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου για «τεχνικά ζητήματα», άλλο ένα ναυάγιο ερχόταν να προστεθεί στη λίστα των τόσων θυμάτων στο Αιγαίο.

Μπροστά στο καθημερινό έγκλημα που συντελείται δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και αμέτοχοι. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, 500 άνθρωποι από την Πάτρα, την Αθήνα, το Βόλο,τα Γιάννενα, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη διαδηλώσαμε στις Καστανιές ενάντια στο φράχτη του Έβρου, διεκδικώντας το γκρέμισμά του ώστε να δημιουργηθεί ασφαλές πέρασμα για τους/τις πρόσφυγες και τους μετανάστες/τις μετανάστριες. Η πορεία πέρασε από το χωριό και κατευθύνθηκε προς το τελωνείο, το οποίο ήταν αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις των Ματ, οι οποίες με τη χρήση δακρυγόνων και χημικών απώθησαν τη πορεία.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε Λέσβο, Αυστρία, Γερμανία και σε άλλες βαλκανικές χώρες ενάντια στους φράχτες, στα κλειστά σύνορα, στα hotspotsκαι στην πολιτική της Ευρώπης-φρούριο.

Στους υπαίτιους για τους χιλιάδες νεκρούς στο Αιγαίο περιλαμβάνεται και η σημερινή κυβέρνηση που διατηρεί το φράχτη. Τα κροκοδείλια δάκρυα του κυβερνώντος κόμματος και οι δηλώσεις τους είναι εξοργιστικές. Οι ανακοινώσεις της νεολαίας και του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κινητοποίησης του Συντονιστικού και εναντίον του φράχτη προκαλούν μόνο πικρά γέλια. Είναι οι πράξεις που μετρούν κι όχι τα λόγια.

Η απάντησή μας σ’ αυτή την παράνοια είναι το ξεμπρόστιασμά τους ενώπιον του κινήματος και αυτό θα γίνει με την πολιτική τους αποδόμηση και απομόνωση.

Η κινητοποίηση ενάντια στο φράχτη ανοίγει έναν νέο κύκλο αγώνων. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φράχτη και στα κλειστά σύνορα. Δε θα μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο.
Να σταματήσουμε το έγκλημά τους! Να γκρεμίσουμε τους φράχτες! Κάλεσμα σε απολογιστική συνέλευση και σχεδιασμό νέων δράσεων Παρασκευή 6/11 στις 18.00 στο Μικρόπολις Συντονιστικό ενάντια στο φράχτη του Έβρου syntonevro@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *