Όταν ο τραμπουκισμός των εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ δεν έχει όρια…

1551230
από ΕΣΕ Θεσσαλονίκης 11/11/2015 8:28 μμ.,
Για την επέμβαση του ΠΑΜΕ ενάντια στην κατάληψη των μεταναστών στην Λέσβο
________________________________________

“με τραμπουκισμούς και άγριες φωνές την ώρα που κοιμόντουσαν οικογένειες και τα παιδιά τους έδειξαν την αλληλεγγύη τους με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται άνθρωποι που έφυγαν από τις χώρες τους ξεφεύγοντας από τον πόλεμο. έκλεισαν τους διαδρόμους με καδρόνια τους διαδρόμους εμποδίζοντας τις οικογένειες να φύγουν από το κτήριο με το πιο φασιστικό τρόπο που μας θυμίζει μόνο το φασισμό των Σαμπιχά του Ασάντ. Με αποτέλεσμα όταν κατάφεραν οι τελευταίες οικογένειες να βγούνε από μέσα, να παρατήσουν όλα τους τα πράγματα και να τρέχουν τρομαγμένοι σε διάφορες κατευθύνσεις και να μας παίρνουν τηλέφωνο ότι έχασαν κάποια μέλη της οικογένειάς τους.” […] “δεν σκέφτηκαν να προσφέρουν το κτήριο τις μέρες που πλημμύρισε το Καρά τεπέ και η Μόρια, τις μέρες που πλημμύρισαν τα στενάκια της μυτιλήνης και το λιμάνι που ήταν γεμάτα με μετανάστες και πρόσφυγες που βρεχόντουσαν όλη τη νύχτα. σήμερα το θυμήθηκαν που καταφέραμε να μπούμε στο κτήριο που ήταν γεμάτο με σκουπίδια, παλιά γραφεία και σάπιους τοίχους. τώρα που το καθαρίσαμε και το οργανώσαμε τόσο ώστε να προσφέρει μία μέρα ασφάλειας. φαγητό και στέγη στις οικογένειες από ανθρώπους της ομάδας και του συλλόγου που δημιούργησαν σταθμούς ανθρώπινους και μία αγκαλιά από δικούς τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες σαν αυτούς. από αφγανιστάν, ιράν, ιράκ, συρία και αφρική.”
Από την ανακοίνωση της Ομάδας Μεταναστών και
Προσφύγων από την Κατάληψη του πρώην Εργατικού Κέντρου

Τι να προσθέσει κανείς στις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών που πριν από 5 μέρες κατέλαβαν το -ουσιαστικά παρατημένο- κτίριο όπου στεγαζόταν παλιότερα το εργατικό κέντρο Μυτιλήνης, που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη το πρωί το ΚΚΕ, οργανώνοντας πανστρατιά μάχιμων μελών του, οπλισμένων με καδρόνια που θυμίζουν τα τιμημένα ΚΝΑΤ, προχώρησε σε “ανακατάληψη” του χώρου. Με ζήλο τέτοιο που ποτέ δεν δείχνουν ενάντια στα αφεντικά, έδιωξαν βίαια τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες, που στήριζαν τους πρόσφυγες στην απόφασή τους να αυτοοργανωθούν για να αντιμετωπίσουν το άμεσο στεγαστικό τους πρόβλημα, και βέβαια, παρά τα λεγόμενά τους, και τους ίδιους τους πρόσφυγες. Ο λόγος, όπως οι ίδιοι εξήγησαν, ήταν ότι ήθελαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου.

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει το ΠΑΜΕ να σαμποτάρει κάθε εργατικό αγώνα που δεν ελέγχει. Να σταματάει απεργίες που τείνουν να γίνουν απειλητικές, να υπονομεύει και να καταστέλλει φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις όταν ξέφευγαν από τον έλεγχό του, να συμπαρατάσσεται με τα ΜΑΤ για να καταστείλει διαδηλώσεις και να υπερασπιστεί τα “ιερά και τα όσια” της αστικής νομιμότητας. Άλλωστε, δεν είναι παρά ένα αστικό κόμμα, που δέχεται πολλάκις συγχαρητήρια για τη νομιμοφροσύνη του. Η σχέση του με τον κομμουνισμό και την επανάσταση είναι τόσο λίγη, όσο όλων των παρακαθήμενών του στα έδρανα της βουλής. Δεν περιμέναμε βέβαια να απαιτεί με τόση βία και την πρωτοκαθεδρία στην “αλληλεγγύη”, σε βάρος μάλιστα των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων που αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Και πώς να το περιμένουμε άλλωστε; Το θράσος των σταλινικών εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ ξεπερνά κάθε φαντασία. Και εις ανώτερα, ευχόμαστε.

Άραγε υπάρχει κανείς, έστω από τη βάση του Κόμματος, που αισθάνεται λίγη ντροπή;

ΕΣΕ Θεσσαλονίκης
Γκαρπολά 4, Μπιτ Παζάρ (ελευθεριακός χώρος Sabot)
ese-thessalonikis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *