«Σφηκοφωλιά»

http://kufontinas.blogspot.gr/
Δημήτρης Κουφοντίνας
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Ο Ε. Σνόουντεν, πρώην μέλος της NSA και ιδρυτής των Wikileaks, αποκάλυψε τον Ιούλιο του 2014 ότι το ISIS δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Ισραήλ. Μάλιστα ο ίδιος ο αρχηγός του ISIS, ο Μπαγνάντι, εκπαιδεύτηκε εντατικά επί έναν χρόνο από τη Μοσάντ, ανάμεσα στα άλλα και στη θεολογία και τη ρητορική.

Ο ρόλος που είχαν δώσει στο ISIS ήταν η στρατολόγηση μισθοφόρων από όλον τον κόσμο, με σκοπό τη συμβολή του στην ανατροπή του Άσαντ, και την εκπλήρωση των γενικότερων γεωπολιτικών σκοπών τους στη Μέση Ανατολή. Είχαν ονομάσει κωδικά το ISIS «Σφηκοφωλιά».

Η ονομασία αυτή αποδείχτηκε τρομακτικά εύστοχη. Με την αρχική χρηματοδότηση και τροφοδότηση με όπλα από τους δυτικούς ιμπεριαλισμούς (ανάμεσά τους και τον γαλλικό), τη διαρκή ενίσχυση από τους υπεραντιδραστικούς συμμάχους των Δυτικών στην περιοχή, και στο κενό που άφησε η αποτυχία των διάφορων συμμοριών που ονομάστηκαν «αντάρτες», η σφηκοφωλιά θέριεψε.

Το μικρό τέρας του ISIS, που είχε εκτραφεί από το μεγάλο τέρας του ιμπεριαλισμού, αυτονομήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Στο εύφορο έδαφος του φονταμενταλισμού που λίπαιναν οι γενοκτονίες ναζιστικού τύπου των ισχυρών της γης, οι οποίοι στόχευαν τους πλούσιους φυσικούς πόρους της Μέσης Ανατολής, το βάρβαρο ISIS γιγαντώθηκε. Η σφηκοφωλιά στράφηκε εναντίον (ορισμένων, μόνο…) από τους δημιουργούς της, όπως πρόσφατα στο Παρίσι.

Χτύπησαν αμάχους, στο όνομα μιας ανταπόδοσης της ιμπεριαλιστικής βίας, με την εκμετάλλευση της διάθεσης για εκδίκηση των καθημαγμένων και λεηλατημένων λαών της Μέσης Ανατολής, με τη χρησιμοποίηση της οργής και της απελπισίας των εξαθλιωμένων και περιθωριοποιημένων νέων στα υποβαθμισμένα προάστια.

Η βαρβαρότητα του μικρού τέρατος του ISIS όμως δεν καλύπτει ούτε δικαιώνει τη θηριωδία του μεγάλου ιμπεριαλιστικού κτήνους. Που συνεχίζει τη γενοκτονία και τη λεηλασία στο εξωτερικό, αλλά και τη στρατιωτικοποίηση στο εσωτερικό. Που συνεχίζει να δημιουργεί και να εκτρέφει τέρατα. Που συνεχίζει να σπέρνει ανέμους, για να θερίζει τις θύελλες της απελπισίας και της εκδίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *