Τρίτη 17/11, 09:00 – Κάλεσμα για τη δίκη της Sanae Taleb στην Ευελπίδων, Κτίριο 2

Aλληλέγγυες/οι κρατουμένων στα Νότια : Τρίτη 17/11, 09:00 – Κάλεσμα για τη δίκη της Sanae Taleb στην Ευελπίδων, Κτίριο 2
jonnybandroul / 14/11/2015

Στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού πριν λίγο καιρό, οι μετανάστριες κρατούμενες, ενώ περίμεναν να αποφυλακιστούν στους έξι μήνες, άρχισαν να έρχονται χαρτιά που παρέτειναν την κράτησή τους κατά ένα τρίμηνο.
Οι παρατάσεις αυτές είναι απροειδοποίητες και οι μετανάστριες τις μαθαίνουν λίγο πριν τη μέρα που υποτίθεται ότι θα αποφυλακίζονταν. Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για εξάμηνη, το πολύ, κράτηση, δημιούργησαν στην Τάλεμπ και στις συγκρατούμενες της την προσδοκία πως στο εξάμηνο θα έληγε η κράτηση τους.
Οι κρατούμενες του κέντρου κράτησης Ελληνικού ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν αποχή συσσιτίου μέχρις ότου έμαθαν το περιστατικό στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Μετανάστριες και μετανάστες που αρνήθηκαν την απέλαση, μεταξύ τους πέντε συγκρατούμενές τους από τη Γεωργία, ξυλοκοπήθηκαν από τους μπάτσους. Από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό βίαιης απέλασης. Αυτό φόβισε τις κρατούμενες, που δεν ήθελαν πια να κάνουν αποχή. Ο φόβος τους ήταν μην τις αρπάξουν και τις απελάσουν.
Το Σάββατο 31-10 πάνω από 50 συντρόφισσες και σύντροφοι από διάφορες συλλογικότητες μπήκαμε στο χώρο του Κέντρου Κράτησης Ελληνικού, περάσαμε την πύλη και ήρθαμε όσο το δυνατόν κοντύτερα στις κρατούμενες. Μιλήσαμε μαζί τους, ανοίξαμε πανό και φωνάξαμε συνθήματα. Βλέποντας την υποστήριξη που είχαν, οι κρατούμενες ξεκίνησαν να κάνουν αποχή συσσιτίου. Οι δεσμοφύλακες όμως, εμφανίστηκαν με χαρτιά στα χέρια για να καταγράψουν ποιες δεν θα έτρωγαν. Μια κίνηση εκφοβισμού που πέτυχε την υποχώρηση των κρατουμένων μεταναστριών
. Μοναδική που συνέχισε την αποχή συσσιτίου είναι η Sanaa Taleb από το Μαρόκο. Μετρoύσε ήδη εφτά μήνες στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού, μια από τις τρεις κρατούμενες που έχουν δεχτεί το έξτρα τρίμηνο φυλάκισης, και δεν ήταν καθόλου πρόθυμη να ανεχτεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση
. Την Πέμπτη το μεσημέρι, έκτη μέρα της αποχής συσσιτίου, η Τάλεμπ επικοινώνησε με συντρόφισσα και της είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενη γιατί πρόκειται να την απελευθερώσουν. Μια συγκρατούμενή της όμως, μας ενημέρωσε ότι η Τάλεμπ έφυγε από το κέντρο κράτησης με περιπολικό και με χειροπέδες στα χέρια. Προσπαθούσαμε επί ώρες να εντοπίσουμε πού βρίσκεται. Οι συγκρατούμενές της μας ειδοποίησαν ότι εμφανίστηκε στο Ελληνικό γεμάτη αίματα και με σκισμένα ρούχα. Τελικά μάθαμε ότι την είχαν πάει στο αεροδρόμιο των Σπάτων για απέλαση κι εκείνη αντιστάθηκε. Παρά τη βία που της ασκήθηκε, η Τάλεμπ δεν υπέκυψε κι είναι ακόμα εδώ.
Οι μπάτσοι τής έχουν φορτώσει αντίσταση, απείθεια κι άλλες, συνήθεις κατηγορίες. Η Τάλεμπ δεν μάσησε και σ υ ν ε χ ί ζ ε ι την αποχή συσσιτίου. Έχει φτάσει ήδη τις 12 μέρες αγώνα. Παρά τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον της ( μεταγωγή σε μεγαλύτερη φυλακή κλπ.) και το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει πια στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού, η Τάλεμπ δεν πτοείται.
Οι αλληλέγγυες και οι αλληλέγγυοι θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Μέχρι τη λευτεριά και μέχρι τη μέρα που θα τελειώσει το αίσχος των Κέντρων Κράτησης.
ΚΑΛΕΣΜΑ : Τρίτη 17 Νοέμβρη 9 το πρωί στην Ευελπίδων, Κτίριο 2 ( Β’ Αυτόφωρο μονομελές)
συντροφικά
αλληλέγγυες-αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

Αλληλέγγυες/οι κρατουμένων στα Νότια : 13η ημέρα αποχής συσσιτίου της Sanae Taleb
jonnybandroul / 13/11/2015

Η Sanae Taleb είναι σε αποχή συσσιτίου από το Σάββατο 31-10. Πριν μια εβδομάδα προσπάθησαν να την απελάσουν. Τη Δευτέρα η υπόθεσή της (αντίσταση στην προσπάθεια απέλασής της) πήρε αναβολή για την Τρίτη 17 Νοέμβρη. Την Τρίτη οι δεσμοφύλακες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα συσκευασμένα τρόφιμα που έπαιρνε από τα επισκεπτήρια. Την απειλούν με μεταγωγή σε μεγαλύτερη φυλακή. Οι υπόλοιπες κρατούμενες είναι τρομοκρατημένες και δεν τολμούν να μιλήσουν στις συντρόφισσές που τις επισκέπτονται. Παρ’ όλα αυτά
η Τάλεμπ α ν τ έ χ ε ι .
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΑΛΕΜΠ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ : Τρίτη 17 Νοέμβρη 9 το πρωί στην Ευελπίδων, Κτίριο 2 ( Β’ Αυτόφωρο μονομελές)
Αλληλέγγυες – αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *