Για στους συλληφθέντες του NO EXPO 2015 στο Μιλάνο

1552078
από Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 28/11/2015 4:47 πμ.,
Το αίτημα της έκδοσης των 5 σε μια ευρωπαική χώρα από την Ελλάδα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της καταστολής όλων όσων αντιστέκονται με οποιοδήποτε μέσο σε οποιοδήποτε τόπο, στην κυριαρχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.
________________________________________
Για στους συλληφθέντες του NOEXPO 2015 στο Μιλάνο
Την 1η Μάη, ημέρα παγκόσμιων διαδηλώσεων για την επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, εγκαινιάζεται η παγκόσμια έκθεση EXPO 2015 στο Μιλάνο. Οι εκθέσεις EXPO είναι ένα από τα εργαλεία του παγκόσμιου καπιταλισμού και διοργανώνονται σε διαφορετικές πόλεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η επιλογή της πόλης του Μιλάνο δεν είναι τυχαία. Αποτέλεσε την έμπρακτη στήριξη του παγκόσμιου κεφαλαίου στην υπό κατάρρευση πριν από λίγα μόλις χρόνια της ιταλικής οικονομίας.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκθέσεων EXPO κλείνονται μεγάλες βιομηχανικές συμφωνίες μεταξύ κρατών και εταιριών. Βασικότερος στόχος τους είναι η έκθεση και η προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την υπερκατανάλωση και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Είναι μια ακόμα «γιορτή» του παγκόσμιου κεφαλαίου όπως οι ολυμπιάδες τα mundial κλπ που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένα και ελεγχόμενα «πάρκα», η ύπαρξη των οποίων προϋποθέτει τον εκτοπισμό ή την απόκρυψη «υποβαθμισμένων περιοχών» στην εκάστοτε πόλη διεξαγωγής, έκτακτα μέτρα ασφάλειας σε ισχύ παντού, την πλήρη εκμετάλλευση εργασιακών συνθηκών (απλήρωτη εργασία, άθλιες συνθήκες) και τα οικονομικά σκάνδαλα.
Εκείνη την ημέρα στο Μιλάνο ήταν καλεσμένες διαδηλώσεις με αφορμή την Πρωτομαγιά και την ΝO EXPO με τη συμμετοχή του black block με ευρωπαϊκά καλέσματα. Καλέσματα που αποβλέπουν στη διεθνοποίηση της αντίστασης ενάντια σε κράτη και οικονομικούς δυνάστες. Κατά τη διάρκεια της πορείας ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, χτυπιούνται δημόσια κτίρια, οικονομικοί στόχοι και πραγματοποιούνται εμπρησμοί και καταστροφές πολυτελών αυτοκίνητων. Την επόμενη της διαδήλωσης, στις 2 του Μάη, ανάμεσα στις προσαγωγές που έγιναν, προσάγονται μετά την έξοδο τους από κατάληψη, 5 έλληνες φοιτητές και υποβάλλονται σε υποχρεωτική λήψη DNA.
Έξι μήνες μετά, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 στην Αθήνα, ημέρα γενικής απεργίας και διαμαρτυρίας πανελλαδικά, πραγματοποιούνται κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος, οι συλλήψεις των 5 ελλήνων φοιτητών μετά από εισβολή αστυνομικών με την παρουσία εισαγγελέα στα σπίτια τους. Το ευρωπαϊκό ένταλμα εκδόθηκε από την εισαγγελία του Μιλάνο, βάσει του «κώδικα Ρόκκο» (Ιταλικός ποινικός κώδικας που άρθρο του περιλαμβάνει την κατηγορία της «καταστροφής και του πλιάτσικου». Καθιερώθηκε από τον Μουσολίνι και βρίσκεται ακόμα σε ισχύ). Την ίδια μέρα στο Μιλάνο συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται για την ίδια υπόθεση ιταλοί σύντροφοι ενώ καταζητούνται και άλλοι.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε τις συλλήψεις των 5 φοιτητών στηριζόμενος μόνο στην περίληψη του ευρωπαϊκού εντάλματος και χωρίς να είναι γνώστης της δικογραφίας. Ουσιαστικά η κατηγορία που τους προσάπτεται είναι ότι «εθεάθησαν» στη μεγάλη διαδήλωση της 1ης Μάη – ΝO EXPO 2015 στο Μιλάνο κοντά σε άτομα που συμμετείχαν σε επεισόδια «κακουργηματικού χαρακτήρα» με βάση το ιταλικό δίκαιο.
Αυτό το «εθεάθησαν», έχει να κάνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών παρακολούθησης για τη συλλογή στοιχείων και την τεκμηρίωση κατηγοριών (ταυτοποίηση προσώπων, παρακολούθηση κινήσεων των διαδηλωτών σε real time).

Όλα τα παραπάνω γεγονότα σαφέστατα υποκρύπτουν πολιτική δίωξη.
Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αποτελεί κομμάτι της κατασταλτικής επίθεσης της «Ενωμένης» Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσπάθεια αυξημένης ισχύος διακρατικών κατασταλτικών νόμων έναντι των επιμέρους νόμων κάθε χώρας, με ζητούμενο την εδραίωση ενός ενιαίου κράτους της ευρώπης σε δικαστικό και κατασταλτικό επίπεδο.
Το αίτημα της έκδοσης των 5 σε μια ευρωπαική χώρα από την Ελλάδα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της καταστολής όλων όσων αντιστέκονται με οποιοδήποτε μέσο σε οποιοδήποτε τόπο, στην κυριαρχία του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται από μια ευρωπαϊκή χώρα σε μία άλλη, η έκδοση ατόμων που συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες όπως είναι μια διαδήλωση. Με τη δίωξη αυτή επιχειρείται η διεύρυνση και η συντονισμένη εφαρμογή των νόμων καταστολής σε όσους αντιστέκονται στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Η απάντηση μας στις μεθοδεύσεις του ιταλικού και του ελληνικού κράτους ως προς την δίωξη των 5 οφείλει να είναι άμεση, πολύμορφη και δυναμική. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε η συγκεκριμένη υπόθεση να δυναμώσει τους διακρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς δίωξης αγωνιστικών υποκειμένων.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΤΗΣ NOEXPO ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Καλούμε στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2015
από το Μοναστηράκι, στις 12:00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *