2η δίκη Ε.Α. – Η απολογία του Γ. Πετρακάκου

1553773
από ΚΟΝΤΡΑ 05/01/2016 2:03 μμ.,

Δημοσιεύουμε την απολογία του Γιώργου Πετρακάκου στη δεύτερη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Ο κατηγορούμενος Γ. Πετρακάκος δήλωσε ληστής τραπεζών και διέψευσε για μια ακόμη φορά τα σενάρια περί ένταξής του στον ΕΑ (και όχι μόνο!), που κατασκεύασε η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να στηρίξει τη θεωρία της «συνεργασίας τρομοκρατών-ποινικών». Ακολουθεί το κείμενο της απολογίας:

Βρίσκομαι κατηγορούμενος επειδή έχω συμμετάσχει σε ορισμένες ληστείες τραπεζών.

Δεν καταλαβαίνω και δε θα μπορέσω να καταλάβω, όσα χρόνια και αν με φυλακίσετε, γιατί αυτό αποτελεί κατηγορία και όχι τίτλο τιμής, αφού αυτές είναι υπεύθυνες για το ξεκλήρισμα ενός ολόκληρου λαού.

Κατηγορούμαι από αυτό το δικαστήριο για τρεις ληστείες στα πλαίσια του Ε.Α. Κατηγορούμαι επίσης σε άλλες δικογραφίες για τη ληστεία στο Δίστομο και για διακεκριμένη οπλοκατοχή στα πλαίσια άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης….. Άγνωστης τρομοκρατικής οργάνωσης που θα έφτιαχνα ή αναλόγως τι θα φαντασιωνόντουσαν… Για τέσσερις ένοπλες οργανώσεις, διαφορετικές από τον Ε.Α. με κατηγόρησαν στην αντιτρομοκρατική όταν με πιάσανε και προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να μου προσάψουν. Στις τέσσερεις οργανώσεις η μια δώρο είναι ο Ε.Α.

Δε θα εκπλαγώ αν τους επόμενους μήνες κατηγορηθώ όχι μόνο για τις ληστείες, στις οποίες είχα συμμετοχή, αλλά και για οποιαδήποτε ανεξιχνίαστη ληστεία έχει γίνει τα τελευταία εκατό χρόνια στην Ελλάδα.

Η ποινή με αφήνει αδιάφορο και ξέρω ότι η αστυνομία ζητάει από το δικαστήριό σας τη βαριά καταδίκη μου. Είτε καταδικαστώ για μία ληστεία είτε για τρεις, για μένα δεν έχει διαφορά. Αν εξηγήσω δύο πράγματα λοιπόν δεν θα είναι για να πετύχω μια μικρότερη ποινή, αλλά για να κατατεθεί επίσημα η αλήθεια.

Ξεκίνησα να ληστεύω τράπεζες από το 2002, όχι όμως γιατί μου άρεσε η εύκολη ζωή. Η ζωή αυτή έτσι κι αλλιώς κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Από ένστικτο τοποθέτησα τον εαυτό μου απέναντι σ’ αυτήν την απάνθρωπη μηχανή που τρέφεται με ανθρώπους. Θεωρώ άδικο αυτό το σύστημα που στηρίζει τις τράπεζες και που στηρίζεται από αυτές. Το θεωρώ βίαιο και ληστρικό. Ληστές και τρομοκράτες είναι οι τράπεζες. Εγκληματίες είναι όσοι τις στηρίζουν. Η απόφασή μου να ληστεύω τράπεζες ήταν ο δικός μου μοναχικός τρόπος να τις πολεμήσω.

Δεν έχω οργανωθεί ποτέ μου πολιτικά και η επαφή μου με τον αναρχικό χώρο ήταν και είναι οι προσωπικές και φιλικές σχέσεις που ανέπτυξα με κάποιους αναρχικούς αγωνιστές γνωρίζοντάς τους στη φυλακή, κυρίως το διάστημα 2003-2006. Σέβομαι και εκτιμώ τον αγώνα τους, την ανιδιοτέλεια και το ήθος τους. Θεωρώ ότι έχουν τα δίκαιο με το μέρος τους, όμως δεν είχα ποτέ σχέση με καμία νόμιμη ή παράνομη, άοπλη ή ένοπλη ομάδα ή οργάνωση. Θεωρώ πως και η δίωξή μου για συμμετοχή στον Ε.Α. γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και για να εξυπηρετήσει τη θεωρία της αντιτρομοκρατικής για δήθεν επιχειρησιακή σύνδεση μεταξύ «ποινικών και τρομοκρατών». Το πρόσωπό μου είναι ιδανικό για αυτό το πείραμα αφού από τη μια είμαι ληστής τραπεζών -μια παραβατική δραστηριότητα που έχει όμως την κοινωνική αποδοχή- και όχι ας πούμε έμπορος ναρκωτικών, ενώ από την άλλη είναι γνωστό ότι έχω προσωπικές σχέσεις με κάποιους αναρχικούς. Όμως είναι άλλο πράγμα οι προσωπικές σχέσεις και συμπάθειες και άλλο η συμμετοχή σε επαναστατική οργάνωση.

Επιθυμία της αντιτρομοκρατικής για λόγους που εξυπηρετούν τη δική της προπαγάνδα είναι να κατηγορηθώ αν γίνεται και για παραπάνω από δύο επαναστατικές οργανώσεις.

Δεν είναι τυχαίο που το όνομα και η φωτογραφία μου ξεκίνησαν και γίνονταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις αμέσως μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη χαρακτηρίζοντάς με το δεξί του χέρι και άλλα τέτοια τραγελαφικά χωρίς στην πραγματικότητα να με συνδέει τίποτα μαζί του και χωρίς να υπάρχει ένα στοιχείο που να μπορεί να επιβεβαιώσει ένα τέτοιο σενάριο.

Δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου να κάνω δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Δηλώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι ληστής τραπεζών. Εάν ήμουν στον Ε.Α. θα το δήλωνα και θα το υπερασπιζόμουν. Όμως έχω διαλέξει άλλη πορεία στη ζωή μου συνειδητά.

Επαναστατική είναι η ίδια μου η ζωή, όπως εγώ την επέλεξα και εγώ ο ίδιος την έπλασα με τις επιλογές μου στο να είμαι έξω από τον αυτοματοποιημένο τρόπο ζωής.

Επίσης δεν έχω συμμετάσχει σε όσες ληστείες μου καταλογίζουν. Ακόμη κι αν το ήθελα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να έχω κάνει όσες ληστείες προσπαθούν –βάσει εγγράφων– να μου καταλογίσουν, δεδομένου ότι αυτές, στις οποίες συμμετείχα, απαιτούσαν πολύμηνο σχεδιασμό, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον πιο ήπιο τρόπο, βάζοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών ακόμη και σε βάρος της δικής μου ασφάλειας. Σε καμία από τις ληστείες που έχω πάρει μέρος δεν έχει ανοίξει ούτε ρουθούνι και δεν έχει χρειαστεί να ρίξω ούτε μια βολή στον αέρα για εκφοβισμό. Ήταν πάντα σχεδιασμένες λεπτομερώς και παίρναμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κινδυνέψει κανείς.

Η δικογραφία που έχετε μπροστά σας είναι μια πρόχειρη συρραφή αστυνομικών ρεπορτάζ και τίποτα παραπάνω. Από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται σ’ αυτό το δικαστήριο και παρότι τα στοιχεία που έχετε είναι στην πραγματικότητα από ανεπαρκή ως ανύπαρκτα, παραδέχομαι τη συμμετοχή μου στη ληστεία της Eurobank στην Ακράτα.

Δε θα δώσω άλλες πληροφορίες σχετικά και δε θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
ΚΟΝΤΡΑ
http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/25324.2η-δίκη-ΕΑ—Η-απολογία-του-Γ-Πετρακάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *