Τέλος στη δικαστική ομηρία των πέντε φοιτητών

1554027
από jaja 12/01/2016 1:32 πμ.,
allileggyoi_prow_toys_foitites
efsyn.gr
________________________________________
Νίκη του κινήματος συμπαράστασης η απόφαση του Εφετείου
Αρνητική στην έκδοση και του πέμπτου φοιτητή στις ιταλικές αρχές είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, απορρίπτοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι οι νεαροί «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια που συνέβησαν στη φετινή πορεία της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.
Η εισήγηση του εισαγγελέα επεσήμανε ότι ο 19χρονος δεν θα μπορούσε να εκδοθεί γιατί μία τέτοια απόφαση ήταν αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης και θα ερχόταν σε αντίφαση με τις ήδη ληφθείσες για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.
Το Συμβούλιο εξέδωσε το τρίτο κατά σειρά αρνητικό βούλευμα μετά τη σημερινή συνεδρίαση για την τύχη του πέμπτου και μικρότερου από τους εκζητούμενους φοιτητές.
Την Παρασκευή το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των ιταλικών αρχών για τους άλλους τέσσερις. Με χειροκροτήματα αλλά και δάκρυα χαράς από τους γονείς έγινε δεκτό το πρώτο «όχι».
Επίσης είχε αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών όρων και η αποστολή της δικογραφίας στον εισαγγελέα για να εξετάσει αν θα ασκηθούν διώξεις στην Ελλάδα.
Οι φοιτητές ήταν αντιμέτωποι με ποινές από 8 έως και 15 ετών κάθειρξης, ενώ στην Ελλάδα αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.
Με τα τρία αρνητικά στην έκδοση των φοιτητών βουλεύματα ουσιαστικά δρομολογούνται οι διαδικασίες για την δίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *