Ο Huseyin Fevzi Tekin EΦΕΤΕΙΟ 21/1/2016 στη Θεσσαλονίκη

Aπό Αλέκα Ζορμπαλά

Huseyin Fevzi Tekin

Θεσμός πια τα πάρτυ αλληλεγγύης για κάλυψη δικαστικών εξόδων διωκομένων πολιτικών αγωνιστών.
Ένας τέτοιος αγωνιστής ειναι και ο Τούρκος σύντροφος Hussein Tekin!
Ο Huseyin Fevzi Tekin αγωνίζεται 35 χρόνια ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας! Πρώτη φορά φυλακίστηκε το 1980, κατά την περίοδο της χούντας, επειδή συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Τουρκία. Συμμετείχε επίσης στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές της Τουρκίας το 1996 και γι’ αυτό το λόγο πάσχει από τη νόσο Wernicke Korsakoff.
Στην Ελλάδα, που ζει και αγωνίζεται 12 χρόνια, έχει καταδικασθεί σε 7ετή κάθειρξη για την υπόθεση της έκρηξης σε δ/σμα στην Τριανδρία.
Συνελήφθη επίσης για την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε σκάφος στη Χίο, όπου και αθωώθηκε, παρά τις εργώδεις προσπάθειες της Αντιτρομοκρατικής για καταδίκη του, λόγω ανεύρεσης DNA του σε αντιαρματικό οπλισμό.
Συνελήφθη επίσης για την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού και εκρηκτικών σε δ/σμα στου Γκύζη, όπου αθωώθηκα από την κατηγορία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (187Α), και καταδικάσθηκε μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση αυτή.
Κρατείται όμως για την υπόθεση της Τριανδρίας, και η έφεσή του θα εκδικασθεί στις 21/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.
Ο Huseyin Fevzi Tekin έχει την ανάγκη για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.
Παρασκευή βράδυ απόψε να την εκφράσουμε μαζί με τους συντρόφους του στην Κατάληψη Τσαμαδού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *