Ξυλοδαρμός του Π. Ασπιώτη

https://athens.indymedia.org/feature/10201/

[Ανακοίνωση από Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων]

Ο σύντροφος Παναγιώτης Ασπιώτης ήταν να μεταφερθεί σήμερα από τις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές κορυδαλλού για να περάσει την Δευτέρα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο. Παρόλα αυτά μεταφέρθηκε στο μεταγωγών, όπου αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους και οδηγήθηκε σε χώρο όπου δεν υπήρχαν κάμερες, δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους της αντιντρομοκρατικής, με σκοπό να του αποσπάσουν βίαια δείγμα DNA. Ο σύντροφος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Αυτή τη στιγμή παραμένει σοβαρά τραυματισμένος στο μεταγωγών.

Κείμενο από Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών:

Σχετικά με το ξυλοδαρμό του συντρόφου Π. Ασπιώτη στο τμήμα Μεταγωγών
Σήμερα Σάββατο 6 Φλεβάρη, ο αναρχικός σύντροφος Παναγιώτης Ασπιώτης ήταν να μεταφερθεί από τις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να περάσει τη Δευτέρα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο. Παρόλα αυτά, αιφνιδίως μεταφέρθηκε στο μεταγωγών στη Πέτρου Ράλλη, όπου αφού απομονώθηκε από τους άλλους κρατούμενους, οδηγήθηκε σε χώρο όπου δεν υπήρχαν κάμερες. Εκεί δέχθηκε βάναυση επίθεση από κουκουλοφόρους μπάτσους της αντιτρομοκρατικής με σκοπό τη βίαιη λήψη δείγματος DNA. Χτυπήματα στο κεφάλι, κλωτσιές στα πλευρά και στο υπόλοιπο σώμα δόθηκαν αφειδώς από τα ένστολα γουρούνια. Τελικά, κατάφεραν να πάρουν δείγμα DNA με τη δεύτερη προσπάθεια αφού ο σύντροφος στην πρώτη προσπάθεια, για να μη δώσει DNA, κατάπιε τη μπατονέτα. Μετά τη λήψη του DNA, οι μπάτσοι συνέχισαν να δίνουν χτυπήματα στα πλευρά για ώρα, προς παραδειγματισμό.
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, οι αντιτρομοκρατικάριοι και το «αριστερό» υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επίθεση αυτή και εμείς θα σταθούμε απέναντι τους. Ας γνωρίζουν καλά ότι τίποτα δε μένει αναπάντητο από τον κόσμο του αγώνα.

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών,
Συνέλευση Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *