Νέες καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές

https://athens.indymedia.org/post/1555070/

1555070
από Νίκος Παπαγεωργίου 06/02/2016 9:06 πμ.,

________________________________________
Οι αποφάσεις αφορούν στις φυλακές Διαβατών και Γρεβενών
Δύο ακόμα αποφάσεις ήρθαν να προστεθούν στη μακρά λίστα των καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Ελλάδος αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές.
Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ, οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες, αφορούν τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Γρεβενών και Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Ως προς τις φυλακές Γρεβενών, εναντίον του ελληνικού κράτους προσέφυγαν 31 άτομα (Έλληνες, Βούλγαροι και Αλβανοί), διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για το μέγεθος των κελιών (3-4 κρατούμενοι σε 12 τετραγωνικά) και τη διάρκεια των επισκέψεών τους.
Το ΕΔΔΑ έκρινε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ (απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση), ωστόσο σε 27 από τις 31 περιπτώσεις έκρινε ότι υπήρχε παραβίαση του δικαιώματος πραγματικής προσφυγής (άρθρο 13 της ΕΣΔΑ), επιδικάζοντας το ποσό των 2.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους προσφεύγοντες ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και το ποσό των 600 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
Ως προς τις φυλακές Διαβατών, οι προσφεύγοντες ήταν 12 (Έλληνες, Αλβανοί, Βούλγαροι και Νιγηριανοί) και τα αιτήματά τους αφορούσαν και πάλι τις συνθήκες κράτησης, όπως π.χ. το συνωστισμό στα κελιά, την ποιότητα του φαγητού, κ.α.
Το ΕΔΔΑ έκανε δεκτές τις προσφυγές δύο ατόμων (ενός Έλληνα και ενός Νιγηριανού), καταδικάζοντας την Ελλάδα τόσο για παραβίαση του άρθρου 3 (απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση), όσο και του άρθρου 13 της ΕΣΔΑ (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής), επιδικάζοντας στον Έλληνα υπήκοο το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη (σ.σ. ο Νιγηριανός υπήκοος δεν είχε καταθέσει σχετικό αίτημα).
*Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Άδωνις να μάχεται να εφαρμοστούν κι αυτά…
Για αυτά ο υποστηρικτής της πιο θανατηφόρας πολιτικής δήθεν για να μείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε (των μνημονίων) δεν μπορεί…Μα αυτά από την Ε.Ε είναι μπουμπουκάκο!!Ο εγκωσμιασμός εγκληματικών πράξεων στο πρώτο θέμα,το ΣΚΑΪ(κτλ) από τα φασιστικά γρουπούσκουλα σε στιλ σχολιών, κουβέντα,ούτε κιχ.Γιατί μια σφαίρα σε κάθε άπλυτο δεν φθάνει όπως λένε.Σε μένα φασιστάκο αυτά που λες δεν περνάνε.
Να θυμηθούμε και μια από τις παλιές χαρισματικές στιγμές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και υποψήφιου προέδρου λίγες ημέρες πριν.Εδώ για την εγκληματικότητα που υποστηρίζει (για αυτόν οι ένοχοι στο εξουσιαστικό καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτονόητο να πυροβολούνται…) ότι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας πρέπει να πυροβολούνται κι αθώοι!!!Δηλαδή κι η οικογένεια του αν περνάει από τέτοιο συμβάν;!!-
https://youtu.be/hZCohKOaz0M Εδώ με τον ναζί(καταδικασμένο) Πλεύρη “αγκαλιά”- https://youtu.be/nPUVLAUoWpE Αυτό, σε όλο τον κόσμο λέγεται πολύ σκληρός φασίστας Υγ Δεν θα απολογηθώ σε έναν ηλίθιο που πιστεύει ότι αν του το γράφουνε με στοιχεία(τι να κάνουμε αυτή είναι η ακριβής ορολογία,φασίστας) κάποιος-α παίρνει γκαζάκια και τα βάζει στο μαγαζί του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *