Δύναμη στον σύντροφο Παναγιώτη Ασπιώτη

1555211
από Δ.Α.Κ. 09/02/2016 4:48 μμ.,

Στις 6/2/16 ο αναρχικός σύντροφος Παναγιώτης Ασπιώτης μεταφέρεται από τη φυλακή του Ναυπλίου δήθεν στον Κορυδαλλό. Στην πραγματικότητα τον μετέφεραν στο μεταγωγών στην απομόνωση. Μετά από λίγη ώρα γίνεται γνωστό ότι ο σύντροφος έχει αντιμετωπίσει δεμένος πισθάγκωνα την βία των θρασύδειλων κουκουλοφόρων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι οποίοι τον τραυματίζουν σοβαρά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον σκοπό της επίσκεψης τους που δεν είναι άλλος από την απόσπαση DNA. Στη συνέχεια ο σύντροφος μεταφέρεται σε νοσοκομεία για εξετασεις.
Όλο το σήριαλ της μεταγωγής του συντρόφου ήταν μια καλοστημένη παγίδα από πλευράς των μηχανισμών της αστυνομίας και του υπουργείου δικαιοσύνης που από καιρό έψαχναν τρόπο ώστε να του αποσπάσουν δείγμα DNA. Να θυμίσουμε ότι ο σύντροφος δεν έδωσε γενετικό υλικό όταν συνελήφθη αφού είχε μπει ένα φρενο στην αστυνομική βαρβαρότητα της βίαιης λήψης, με τη διασαφηνιση στο νόμο ότι το δείγμα πρέπει να λαμβάνεται “χωρίς την παραβίαση της αξιοπρέπειας του κατηγορουμένου” και “με την παρουσία πραγματογνώμονα που ο ίδιος ορίζει”. Η διασαφηνιση αυτή έγινε ύστερα απο την απεργία πείνας των πολιτικων κρατούμενων (2/3/15-18/4/15) ως μέση λύση στο αίτημα για την απαγόρευση της βίαιας λήψης dna, ενός εκ των πολλών αιτημάτων που κερδήθηκαν σε διαφορετικό βαθμό το καθένα. Το νομικό αυτό κόλλημα παραβιάστηκε στη συνέχεια σε μεταγενέστερες συλλήψεις μέσω της παρέμβασης των ειδικών εισαγγελέων και ανακριτών και της ειδικής εξουσίας που οι νομοθεσίες εξαίρεσης (187Α) τους δινουν. Είναι επίσης σημαντικό να θυμήσουμε οτι ο εισαγγελέας Γρεβενων είχε απαιτήσει να γίνει λήψη dna από το νοσοκομείο της πολης εν οσο ο σύντροφος κρατούνταν στις εκει φυλακές. Τότε ειδοποιήθηκαν έγκαιρα σύντροφοι ώστε να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στον ενδεχόμενο βασανισμό που θα λάμβανε χώρα στο νοσοκομείο. Αλληλέγγυος κόσμος αλλα και νοσηλευτές ήταν σε ετοιμότητα όμως η μεταγωγή δεν έγινε ύστερα από άρνηση του συντρόφου. Ετσι μετά απο μερικούς μήνες το κράτος με μπροστάρηδες τον γενικό γραμματέα του υπουργείου δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη και τον ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο αναθέτει τη δουλειά στην αντιτρομοκρατική στήνοντας την κατάλληλη παγίδα για την μέσω βασανισμού απόσπαση δείγματος dna απο τον σύντροφο.
Το κράτος παραβιάζει ακόμη μια φορά τους ίδιους του τους νόμους με πρωτοφανή ευκολία. Κανείς μας δεν εχει την αυταπάτη οτι οι νόμοι μπορούν να λειτουργήσουν ως εχέγγυα ελευθερίας όσο προοδευτικοί κι αν ειναι αφού παραμένουν νόμοι του κράτους δηλαδή κανονισμοί λειτουργίας μιας δομής από τη φύση της καταπιεστικής αρα εχθρικής. Ειδικά όμως όταν η λειτουργία τους περιορίζει την κατασταλτική ευχέρεια ειτε τιθενται στην “προς τροποποίηση λίστα” ειτε παρακάμπτονται απο τα παραθυράκια ειτε παραβιάζονται συστηματικά. Εν προκειμένω υπάρχει ένα μικρό πρόσκομμα που περιορίζει ένα από τα κύρια όπλα της καταστολής δηλαδή την αυθαίρετη χρηση του dna ως ενοχοποιητικού στοιχείου, το οποίο παραβιάστηκε εξόφθαλμα και με περίσσια βία.
Στην απεργία είνας είχαμε ορίσει ως στόχο και την οριοθέτηση της χρήσης του dna ακριβώς γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό ψευδοστοιχείο αποτελεί με τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Μόνη χρησιμότητά του είναι να κρατήσει τους συντρόφους στη φυλακή οσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Απο την πρώτη στιγμή εκείνου του αγώνα ήταν σαφές οτι καμία κατάκτηση δεν θα είναι δεδομένη και ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε το έδαφός μας ειναι η συνεχής επαναστατική αντικρατική και αντικαπιταλιστική πάλη. Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά σήμερα.
Ένας κατηγορούμενος άσχετα αν είναι ή δεν είναι αναρχικός έχει κάθε λόγο να αρνηθεί τη λήψη dna. Τα εργαστήρια τηςΕΛ.ΑΣ είναι μαγειρεία υποθέσεων και ψευδοεπιστημονικής τεκμηρίωσης κατηγοριών. Αυτό το έχουμε δεί σε όλες τις δίκες που χωρίς στοιχεία μονο με ένα γενετικό τύπο που μοιάζει με αυτόν του κατηγορούμενου στοιχειοθετείται το κατηγορητήριο. Οι μπάτσοι είτε φορούν άσπρη ποδιά είτε κουκούλα είναι τα ίδια σκυλιά προστασίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των καναλαρχών και των πολιτικών. Είναι συνένοχοι όλοι τους σε κάθε βασανισμό ανθρώπου. Τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας είναι άξιοι απόγονοι του Μάλλιου και του Μπάμπαλη εν καιρώ αριστερής διακυβέρνησης. Τους ευχόμαστε η σταδιοδρομία τους να τελειώσει το ίδιο δοξασμένα.
Οι αγωνιζόμενοι το έχουμε εμπεδώσει οτι το κράτος έχει συνέχεια ασχέτως δεξιάς ή αριστερής διαχείρησης. Πρέπει όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να εμπεδώσουν και αυτοί οτι ο πόλεμος των από τα κάτω έχει και αυτός συνέχεια και συνέπεια.
Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την κοινωνική λεηλασία που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Περνάνε το ασφαλιστικό που θα αποτελειώσει μεταξύ αλλων τους μικρούς παραγωγους αναδιανέμοντας την πίτα προς όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου. Ενισχύουν τις τράπεζες με ρευστό των πακέτων στήριξης και δένουν όλο και πιο σφιχτά την οικονομία πάνω τους με τελευταία ενδεικτική ρύθμιση την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος εγκαινιάζοντας μια κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Μειώνουν με κάθε τρόπο το εργατικό κόστος προσπαθώντας όπως λένε να δημιουργήσουν περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις, δηλαδή δούλους εργαζόμενους, ακτήμονες αγρότες, συνοικείες φαβέλες. Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής το κράτος παραμένει μέλος του νατο, ενισχύονται οι σχέσεις με το κράτος άπαρτχαϊντ του Ισραήλ και με τη χούντα της Αιγύπτου και αναλαμβάνουν το ρόλο του μισθοφόρου συνοριοφύλακα της Ε.Ε. Ανοίγουν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών προς διαχείρηση των ροών που η ιδια η Ε.Ε. σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε. Στο πεδίο της εσωτερικής καταστολής ας μην ξεχνάμε την εισβολή των ΜΑΤ στην κατειλλημένη πρυτανεία και τη σύλληψη των αγωνιστών που έστεκαν εμπόδιο στην εξόντωση των φυλακισμένων απεργών πείνας. Με την πρώτη φορά αριστερά πρώτη φορά στήνεται ενέδρα σε σύντροφο και βασανισμός του από την αστυνομία ενώ είναι ήδη φυλακισμένος. Η ΕΚΑΜ μπαινοβγαίει και πάλι στις φυλακές και φυλακισμένοι μεταφέρονται και κρατούνται στο μεταγωγών σε άθλιες συνθήκες.
Η αριστερή διαχείρηση υποτίθεται οτι μπορεί να κάνει όσα δεν μπορούσαν να κάνουν λόγω κοινωνικών αντιδράσεων οι κυβερνήσεις της κλασικής σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς. Αυτή είναι η χρησιμότητά τους που όμως φθείρεται πολύ γρήγορα. Μέσω της ανάθεσης και εντός του συστήματος δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Η λύση στα προβλήματα που προκαλεί ο καπιταλισμός μπορεί να έρθει απο την επαναστατική ανατροπή και την οριζόντια κοινωνική οργάνωση. Την καταστροφή του κρατικού μηχανισμού, την απαλλοτρίωση του πλούτου του κράτους, της εκκλησίας και των αφεντικών και την αυτοδιαχειρισή του. Μόνο έτσι θα μπει ενα φρένο στη λεηλασία της φύσης, των ζωών μας και των ζωών των παιδιών μας.
Το γεγονός του βασανισμού του φυλακισμένου συντρόφου μας ειναι ακόμη μια επίθεση ενάντια σε όσους και όσες δεν σκύβουν το κεφάλι και ως τετοια αρμόζει των ανάλογων απαντήσεων στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *