Συνοπτική ενημέρωση από την συνεδρίαση της 2ης δίκη του Ε.Α. 24/2/2016

(Πρόταση εισαγγελέα)
από Συντρόφισσες/οι για την αλληλεγγύη και την ανατροπή 25/02/2016 12:29 μμ.

________________________________________
Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 24/2/2016 oι κατηγορούμενοι Πετρακάκος και Σταμπούλος, και κατόπιν εντολής τους και οι συνήγοροί τους, αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της έδρας να αρνηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση (22/2/2016) να ορίσει δικηγόρο απο το κράτος για τον συγκατηγορούμενό τους, όπως αυτός ζήτησε. Η έδρα μένοντας συνεπής στην αυταρχική της στάση συνέχισε την διαδικασία χωρίς κατηγορούμενους και δικηγόρους. Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέα απέναντι σε άδεια έδρανα, η οποία ήταν ατεκμηρίωτη και γενικόλογη, ενώ συχνά συμβουλευόταν την πρόεδρο για παραλείψεις και λάθη της.
Τελικά η πρότασή της είχε ώς εξής:
Μαζιώτης: ένοχος όπως κατηγορείται, ως αυτουργός της έκρηξης με τραυματισμό, κατοχής εκρηκτικών, ληστειών, διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης για το διάστημα μετά το 2012, αποπειρών ανθρωποκτονίας, διακεκριμένων κλοπών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας, πλαστογραφίας με χρήση, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σωματικών βλαβών. Μόνη διαφοροποίηση από την κατηγορία, η μεταβολή της κατηγορίας εμπρησμού στην Τράπεζα της Ελλάδος σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ρούπα: ένοχη των πλημμελημάτων όπως κατηγορείται (φθορές στην Τράπεζα της Ελλάδος). Για τα κακουργήματα έχει ανασταλεί η διαδικασία μέχρι τη σύλληψή της.
Σταμπούλος: αθώος έκρηξης, κατοχής, κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, πλαστογραφίας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σωματικών βλαβών, διακεκριμένης κλοπής (όλα σχετικά με την Τράπεζα της Ελλάδος). Ένοχος ένταξης στην οργάνωση, πλαστογραφίας με χρήση, αντίστασης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης (για την αρχική άρνηση να δώσει τα στοιχεία του).
Πετρακάκος: ένοχος ένταξης στην οργάνωση, τριών ληστειών, οπλοφορίας. Αθώος δύο αποπειρών ανθρωποκτονίας (Κλειτορία)
Στο τέλος της αγόρευσης της εισαγγελέα, η πρόεδρος δήλωσε οτι την Παρασκευή (2 μέρες μετά) συνεχίζεται η διαδικασία με την απόφαση (!), παρακάμπτοντας και την αγόρευση των εναπομείναντων συνήγορων που έπεται κανονικά στην διαδικασία μιας νομότυπης δίκης. Υπ’όψιν οτι σε μια “κανονική” δικαστική διαδικασία, η πρόεδρος χρειάζεται ένα περιθώριο χρόνου 7-10 μέρες, αφού έχει ακούσει τις αγορεύσεις εισαγγελέα και δικηγόρων υπεράσπισης για να βγάλει την απόφασή της. Φαίνεται ξεκάθαρα οτι η έδρα έχει ήδη πάρει την απόφασή της απο την αρχή της δίκης, και δέν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Τελικά η έδρα πέτυχε να μείνουν οι κατηγορούμενοι χωρίς υπεράσπιση.
Να μην αφήσουμε μόνους τους κατηγορούμενους απέναντι στην αυθαιρεσία της δικαστικής έδρας.
Καλούνται αλληλέγγυοι/ες να στηρίξουν με την παρουσία τους στην επόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/2/2016 στις 9.00 στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *