Α. Τσάκαλου και Ε. Στατήρη- Δεν τις αφήνουν να παραστούν στο δικαστήριο στο οποίο είναι κατηγορούμενες!

https://athens.indymedia.org/post/1556154/

από Hit & Run 03/03/2016 3:06 μμ.

Το νέο παράλογο της ποινικής δικαιοσύνης
________________________________________
Στις τρεις συνεδριάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση απόπειρας απόδρασης μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, συμβαίνει το εξής παράλογο…
Δύο από τους κατηγορούμενους, η Αθηνά Τσάκαλου και η Εύη Στατήρη, δεν μπορούν να παρεβρεθούν στη δίκη, λόγω περιοριστικών όρων.
Και τις τρεις φορές, συμβαίνει η ίδια σουρεαλιστική σκηνή. Το προεδρείο φωνάζει τα ονόματά τους για να πάρει παρουσίες, και κάθε φορά γίνεται η ίδια συνομιλία. Οι δικηγόροι υπεράσπισης εξηγούν ότι οι δύο γυναίκες, αν παραβούν τους περιοριστικούς όρους, που για την Αθηνά Τσάκαλου είναι κατ’ οίκον περιορισμός στη Σαλαμίνα, ενώ για την Εύη Στατήρη όριο ενός χιλιομέτρου από την κατοικία της, θα συλληφθούν και θα μπουν στη φυλακή.
Δηλαδή: Αν η Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλου σήμερα το πρωί έπαιρνε το πλοίο από τη Σαλαμίνα για να πάει στο δικαστήριο να δικαστεί (!!!) θα συλλαμβάνονταν από την αντιτρομοκρατική, και καθώς θα είχε παραβιάσει τους όρους αναστολής της κράτησης, θα ξαναέμπαινε στη φυλακή.
Από την αρχή της διαδικασίας, γιατί η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη λόγω της αποχής των δικηγόρων, ο Χρήστος Τσάκαλος με τοποθετήσεις του έχει αναδείξει το παράλογο του ζητήματος, ενώ σήμερα ο αδελφός του ο Γεράσιμος, δήλωσε πως αν δεν είναι παρούσες η μητέρα του και η σύντροφος του, δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία δίκη.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης έχουν κάνει αλλεπάλληλα αιτήματα στην έδρα να συμβάλλει στο να μπορούν να παραστούν οι δύο συγγενείς των μελών της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς στο δικαστήριο, αλλά το προεδρείο δηλώνει…αναρμόδιο.
Περιμένοντας λοιπόν ένα βούλευμα που θα αποφανθεί για το αν θα μπορούν να παρεβρίσκονται στο δικαστήριο και με ποιον τρόπο, αυτές οι δύο γυναίκες που συνελλήφθησαν, φυλακίστηκαν, η μητέρα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς τη δυνατότητα να δει τα παιδιά της, η Εύη Στατήρη έκανε απεργία πείνας για να μπορέσει να βγει από τη φυλακή, βιώνουν ένα νέο καθεστώς ομηρίας που τους στερεί το δικαίωμα να παραστούν σε μια δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενες.
Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές, ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση σύριζα αγκάλιασε ως ένα «προοδευτικό» βήμα που δίνει «αξία και βάση στα δικαιώματα των κρατουμένων», η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η καταστολή είναι το ίδιο σκληρή, το κυνήγι μαγισσών στις υποθέσεις ένοπλων οργανώσεων συνεχίζεται κανονικά, οι συγγενικές και φιλικές σχέσεις ποινικοποιούνται, επικρατεί το καθεστώς απομόνωσης, και πλέον ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αγωνιστεί και για να μπορέσει να πάει να…δικαστεί!
Τι άλλο να πούμε;

πηγή: http://www.hitandrun.gr/76196-2/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *