Δολοφονήθηκε ο Omar Nayef Zayed μέσα στη παλαιστινιακή πρεσβεία στην Βουλγαρία

https://athens.indymedia.org/post/1556107/

από @ 03/03/2016 1:12 πμ.

February 26 at 8:14pm
________________________________________
Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ομάρ σκοτώθηκε πέφτοντας από ένα ψηλό σημείο του κτιρίου. Αναφέρουν ότι «δεν αποκλείεται» να τον έσπρωξαν. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ήταν τα πρώτα που ανέφεραν ρητά ότι ο Ομάρ «δολοφονήθηκε».
“Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι απλά αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τη λειτουργία της κυβέρνησής τους και των υπηρεσιών πληροφοριών της “, δήλωσε ο Joe Catron του Samidoun.
Ο Omar Nayef Zayed, ένας πρώην παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος και πρώην απεργός πείνας του οποίου την έκδοση από τη Βουλγαρία είχε ζητήσει το Ισραήλ τον Δεκέμβριο, βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα στην παλαιστινιακή πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου είχε καταφύγει.
“Ο Omar Nayef Zayed ήταν στοχευμένος, ως Παλαιστίνιος, ως αγωνιστής και ως πρώην πολιτικός κρατούμενος,” είπε η Charlotte Kates, διεθνής συντονίστρια του Δικτύου Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Κρατουμένων Samidoun. “Η περίπτωσή του, η στόχευση και η δολοφονία του ήταν μια απόδειξη ότι κανένας Παλαιστίνιος οπουδήποτε, είναι ασφαλής από τα μακριά χέρια της ισραηλινής κατοχής. Αυτό είναι σαφώς μια απειλή για όλους τους Παλαιστίνιους – ειδικά τους πρώην κρατούμενους και βετεράνους του αγώνα στην Ευρώπη. Έχουμε δεσμευτεί να σταθούμε κοντά στην οικογένεια του Omar Nayef Zayed για να βοηθήσουμε να λογοδοτήσουνοι υπεύθυνοι για ον θάνατό του, και να χτίσουμε ένα κίνημα για αυτό για το οποίο έχασε τη ζωή του – για μια ελεύθερη Παλαιστίνη “
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, η ισραηλινή πρεσβεία απέστειλε επιστολή προς το βουλγαρικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας την έκδοση του Omar Nayef Zayed, χαρακτηρίζοντάς τον “φυγά από τη δικαιοσύνη.”
Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου εισέβαλαν στο σπίτι του Ομάρ . Αυτός δεν ήταν στο σπίτι και συνέλαβαν τον γιο του για μία ημέρα. Ο εισαγγελέας στη Βουλγαρία δήλωσε στα αραβικά μέσα ενημέρωσης κάλεσμα για τη φυλάκισή και τη γρήγορη έκδοσή του στο Τελ Αβίβ.
Η ακριβής αιτία του θανάτου του Ομάρ δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά είναι σαφές ότι η αιτία του θανάτου του είναι η εκδίκηση του ισραηλινού κράτους εναντίον ενός παλαιστινίου αγωνιστή που αγωνιζόταν για την ελευθερία όλων των Παλαιστινίων. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης των Παλαιστινίων Κρατουμένων απαιτεί μια ανεξάρτητη αυτοψία του σώματος του Ομάρ και πλήρη διερεύνηση από Βούλγαρους και Παλαιστίνιους αξιωματούχους για το θάνατο του Ομάρ.
Ο Zayed, 52 ετών, γεννήθηκε στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης. Συνελήφθη από τις δυνάμεις κατοχής τον Μάιο του 1986 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μετά από απεργία πείνας 40 ημερών το 1990, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Βηθλεέμ όπου δραπέτευσε τον Μάιο, και εξαφανίστηκε από την Παλαιστίνη.
Το 1994, ταξίδεψε στην Βουλγαρία. Ο Omar παντρεύτηκε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία και έχει ένα παιδί. Δούλευε στο παλαιστινιακό παντοπωλείο του γνωστό στην παλαιστινιακή κοινότητα της Σόφιας.
http://samidoun.net/2016/02/breaking-omar-nayef-zayed-assassinated-inside-palestinian-embassy-in-bulgaria/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *