Παρεμβάσεις στα πλαίσια του 2ημέρου ενάντια στους τρομονόμους (Ρέθυμνο)

ΡΕΘΥΜΝΟ
https://athens.indymedia.org/post/1556304/

από Κατάληψη Παπαμιχελάκη 07/03/2016 12:42 πμ.

Στα πλαίσια του καλέσματος ενάντια στους τρομονόμους αναρτήθηκε πανό σε κεντρική πλατεία του ρεθύμνου (μικρασιατών) και κολλήθηκαν αφίσες στην παλιά πόλη και το πανεπιστήμιο.
—————————————————————————————————————–

Το 2004 θεσπίζεται ο τρομονόμος (δηλαδή το άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα ) ως συμπλήρωμα του νόμου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης. Αυτή η διάταξη του ποινικού κώδικα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους και αποσκοπεί στην αποδυνάμωση και την εξάρθρωση των αγωνιστών που συνιστούν απειλή για τα στενά πλαίσια της νομιμότητας και της τάξης μεγιστοποιώντας τις ποινές.

Τον προηγούμενο Μάρτιο δημιουργείται ένα ευρύ κλίμα πολύμορφου αγώνα, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, καθώς το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων, ο Ν.Μαζιώτης, Δ.Κουφοντινας, και ο Κ.Γουρνάς ξεκινάνε απεργία πείνας θέτοντας τις ζωές του ως ανάχωμα διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων που αφορούν την κατάργηση φυλακών τύπου Γ , των αντιτρομοκρατικών νόμων 187 και 187Α ,του κουκουλονόμου, την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που προβλέπει βίαιη λήψη γενετικού υλικού καθώς και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.
Παράλληλα, λόγω της απόπειρας απόδρασης της Ε.Ο. ΣΠΦ ξεκινάει ένα εκδικητικό κυνήγι μαγισσών προσπαθώντας να εξοντώσει ηθικά τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης. Συλλαμβάνεται η Α.Σπυροπούλου και προφυλακίζεται η Α.Τσάκαλου(μητέρα των συντρόφων Χ. και Γ. Τσάκαλου) και η Ε.Στατήρη (σύντροφος του Γ.Τσάκαλου)κατηγορούμενες για υπόθαλψη και συμμετοχή στην οργάνωση ,καθώς και ο Χ.Πολύδωρος. Τα φυλακισμένα μέλη της Ε.Ο. ΣΠΦ και η Α.Σπυροπούλου ξεκινούν απεργία πείνας αιτούμενοι την άμεση απελευθέρωση των συγγενών και των συντρόφων τους υποστηρίζοντας παράλληλα και τα υπόλοιπα αιτήματα που έχουν τεθεί.

Ο αγώνας των κρατούμενων συντέλεσε στη ρήξη με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους δημιουργώντας αναχώματα για τη συνολικότερη επίθεση στο υπάρχον.
Ωστόσο δεν τρέφουμε αυταπάτες πως οι αγώνες κερδίζονται με παραχωρήσεις από όσους έχουν στη φαρέτρα τους οποιαδήποτε μορφή εγκλεισμού και κατασταλτικής πρακτικής. Αναφορικά με τη βίαιη λήψη DNA, ήδη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από αυτές τις κατακτήσεις, ο σύντροφος Π. Ασπιώτης μετά από την απαγωγή του και τη μεταφορά του στο μεταγωγών του αποσπάστηκε βίαια γενετικό υλικό μετά από βασανιστήρια και ξυλοδαρμό. Οι ειδικές συνθήκες κράτησης εξακολουθούν να υφίστανται και συνεχώς επεκτείνονται στα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και σε αρκετές ακόμη φυλακές. Οι σύντροφοι μας στα υπόγεια του κορυδαλλού βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση από τους ανθρωποφύλακες και μακριά από τους υπόλοιπους έγκλειστους. Οι ειδικές συνθήκες κράτησης που συνεχίζουν να υφίστανται και διαρκώς επεκτείνονται καθιστούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κενή περιεχομένου.
Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του Φ.Ντούσκο, κατηγορούμενου για το σχέδιο απόδρασης της Ε.Ο. ΣΠΦ, που του επιβλήθηκαν ειδικές συνθήκες κράτησης μετά από αιφνιδιαστική εισβολή των ΕΚΑΜ στον κορυδαλλό και την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ υπό καθεστώς απομόνωσης. Παράλληλα οι «φήμες» για την μεταγωγή του συντρόφου Ν. Μαζιώτη και το ειδικό καθεστώς που θα τον περιβάλλει ,ενώ ήδη εξελίσσεται το εφετείο της 1ης δίκης του Ε.Α. , προοιωνίζει τις βλέψεις των κρατικών μηχανισμών για όσους αντιστέκονται.
Το ζήτημα του τρομονόμου δεν έχει λήξει καθώς διώκονται βάσει αυτού πάμπολλοι σύντροφοι και συντρόφισσες που δρουν ενάντια στην κανονικοποιημένη νομιμότητα.
Όλα τα προαναφερθέντα καταδεικνύουν ότι ο αγώνας που ξεκίνησε πέρσι δεν έχει τελειώσει και σαν αναρχικοί θα προτάσσουμε τη σύγκρουση με κάθε εξουσία και το νομικό της οπλοστάσιο.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *