ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΖΙΩΤΖΗ ΦΩΤΗ

https://athens.indymedia.org/post/1556951/

από Αλληλέγγυοι/ες 22/03/2016 7:08 μμ.

Ο Πρόεδρος Τράγκας και ο Εισαγγελέας Κούτρας συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δίκη προσπερνώντας συνοπτικά κάθε μορφή εμποδίου, ένστασης και διαφορετικής άποψης που εμφανίζεται ενώπιον τους. Μάρτυρας σήμερα ήταν ένα σκουπίδι της αντιτρομοκρατικής που έδωσε ρεσιτάλ ψευδών και ανυπόστατων δηλώσεων. Οι σύντροφοι Παναγιώτης και Φώτης αντέδρασαν, με το δεύτερο να πετάει μπουκάλι νερού στο κεφάλι του μάρτυρα μπάτσου, βρίζοντας τον.

Η δίκη διεκόπη για αύριο 23-03-2016, στις 11.30, στον 5ο όροφο στο κτίριο της Λουκάρεως.

 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους να στηρίξουν τον αγώνα των συντρόφων 

Αλληλέγγυοι/ες

https://athens.indymedia.org/post/1556926/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΗ ΤΖΙΩΤΖΗ ΚΑΙ Μ.Β.

από Αλληλέγγυοι/ες 21/03/2016 9:30 μμ.

Στις 18 Μαρτίου 2016 διεκόπη το δικαστήριο  διαχωρίζοντας τα κακουργήματα από τα πλημμελήματα δίνοντας αναβολή στην Ε.Κ., στον Ε.Π. και στον Γ.Ν.

Σήμερα 21 Μαρτίου 2016 παρουσιάστηκαν στη δίκη οι τρεις σύντροφοι Πάνος Μιχαλάκογλου, Φώτης Τζιώτζης και  Μ.Β., που κατηγορούνται για διακεκριμένη οπλοκατοχή και πυρομαχικών από κοινού.  Η έδρα θέλει να πραγματοποιήσει μια δίκη express λόγο παρέλευσης 18μηνου του συντρόφου Πάνου. Ο πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι  «και 25 Μαρτίου να είναι η δίκη θα ολοκληρωθεί». Ο σύντροφος Πάνος  απάντησε ότι όλα αυτά είναι αστεία και γελοιότητες, ενώ  ο σύντροφος Φώτης. απάντησε με βρισιές απέναντι στον πρόεδρο υποστηρίζοντας τον Μιχαλάκογλου ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποφυλάκιση του φασίστα Ρουπακιά. Οι 2 σύντροφοι στάθηκαν με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια απέναντι στους δήμιους της δημοκρατίας.

Η δίκη διεκόπη και συνεχίστηκε μετά από μιάμιση ώρα. Η έδρα διόρισε δικηγόρους από τη λίστα του δικηγορικού συλλόγου  ενώ ο δικηγορικός σύλλογος τους έδωσε άδεια παρά την αποχή που έχουν εδώ και μήνες. Έτσι πλέον  οι σύντροφοι θα εκπροσωπηθούν και από τους διορισμένους δικηγόρους και από τους δικηγόρους που τους έχουν αναλάβει από την αρχή. Το δικαστήριο ξαναδιεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο 22 Μαρτίου 2016 στις 10.30 στο κτίριο της Λουκάρεως στην αίθουσα Δ100β.

Αλληλέγγυοι/ες

https://athens.indymedia.org/post/1556750/

από Αλληλέγγυοι-ες 17/03/2016 12:54 μμ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 18/3-9:00 Δικαστήρια Λουκάρεως

Στις 1 Οκτώβρη 2014 πραγματοποιήθηκαν 3 εισβολές σε σπίτια συντρόφων σε Εξάρχεια, Βύρωνα και Κολωνάκι από τα καθάρματα της αντριτρομοκρατικής έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στη ΔΑΕΕΒ, αναφέροντας ότι συγκεκριμένα άτομα φέρουν βαρύ οπλισμό που έχει χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες αντάρτικου πόλης, εκδοχή που κατέρρευσε έπειτα από τη βαλλιστική έρευνα.

Κατά την επιχείρηση αυτή προσήχθησαν 6 άτομα, εκ των οποίων οι Παναγιώτης Μιχαλάκογλου και Μ.Β. προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Έπειτα από 2 μήνες, ο Μ.Β. αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο Παναγιώτης παρέμεινε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, έχοντας αναλάβει από την πρώτη στιγμή την ευθύνη για τον οπλισμό που βρέθηκε στην οικία του.

Το Νοέμβριο του 2015 η ίδια ειδικά ανακρίτρια κάλεσε ξανά τον Π. Μιχαλάκογλου, τον Μ.Β., την Ε.Κ. και τον Φώτη Τζιώρτζη. Ήδη προφυλακισμένος για 2 ένοπλες ληστείες ο τελευταίος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι του Παναγιώτη και προφυλακίζεται εκ νέου.

Το δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση (με κατηγορίες την διακεκριμένη οπλοκατοχή και την κατοχή πυρομαχικών) είχε οριστεί συς 4/3/2016, διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων και θα ξεκινήσει και πάλι την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Η έδρα σκοπίμως ήθελε η δίκη να γίνει, λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισης του Π.Μιχαλάκογλου, αναφέροντας ότι οφείλουν να προστατέψουν την πολιτεία από συγκεκριμένα είδη κατηγορουμένων και από συγκεκριμένη μορφή αδικημάτων, παρακάμπτοντας έτσι κάθε μορφή συνολικής αποχής δικηγόρων είτε άλλων εσωτερικών υποθέσεων. Οι σύντροφοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί έως τις 18/3.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης,

Παρασκευή 18/3-9:00 Δικαστήρια Λουκάρεως

Αλληλέγγυοι-ες
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *