Η Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια χαιρετίζει όλους τους μαχόμενους πολιτικούς κρατουμένους!

Η Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=555765694584672&id=100004537396993
George Ageletakis

Τα μέλη της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας συναντήθηκαν στη Ζυρίχη για την ετήσια ενδιάμεση συνδιάσκεψή τους. Συμμετείχαν ομάδες από Βέλγιο, Τουρκία / Κουρδιστάν, Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία. Στη φετινή συνδιάσκεψη παρευρέθηκαν επίσης επισκέπτες από Ιταλία, Ελλάδα και Ροζάβα. Μετέφεραν εντυπώσεις και αναλύσεις από τους τοπικούς αγώνες τους, συζήτησαν τις πολιτικές τους συνθήκες και προοπτικές με τα μέλη της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας και μας επέτρεψαν να μάθουμε από τις εμπειρίες τους. Για μας, πρόκειται για μια πρακτική συνεισφορά στη σύνδεση επαναστατικών εγχειρημάτων διεθνώς, ώστε να είναι δυνατή η υπεράσπιση, ανάπτυξη και προώθηση προοπτικών από κοινού.
Ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα στην Ελλάδα, χαιρέτισε το συνέδριο με επιστολή του, στην οποία αναφερόταν στην αποτυχημένη επιχείρηση απόδρασης της 21ης Φεβρουαρίου με σκοπό την απελευθέρωση τη δική του και άλλων πολιτικών κρατουμένων. Η απόπειρα απέτυχε μονάχα λόγω ατυχών περιστάσεων. Σύντροφοι από την Ελλάδα μίλησαν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, όπως και την κατάσταση των κρατουμένων. Κάλεσαν για δράσεις αλληλεγγύης ενόψει ενός εφετείου κρατουμένων διαφορετικών πολιτικών τάσεων που ξεκινά στις 20 Απριλίου.
Ιταλοί σύντροφοι αναφέρθηκαν σε εργατικούς αγώνες εντός εργοστασίων. Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι οι νέοι αγωνιστές –αντιμέτωποι με πακέτα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, την προδοσία των συνδικάτων και των κομμάτων, και την καταστολή κατά των προσπαθειών κινητοποίησης των εργατών– ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την επαναστατική ιστορία της Ιταλίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς αυτή η ιστορία μπορεί να συνεχιστεί, τηρώντας παράλληλα την παράδοση σύνδεσης των αγώνων στα εργοστάσια με αυτούς των κινημάτων.
Προσκαλώντας έναν αγωνιστή από τη Ροζάβα, αναγνωρίσαμε τη σημασία που έχει ο αγώνας και το πολιτικό εγχείρημα της Ροζάβα για το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα. Όπως δείχνει η κατάσταση στη Ροζάβα, σήμερα μια επανάσταση είναι εφικτή. Δομές όπως η Διεθνής Ταξιαρχία Ελευθερίας υπογραμμίζουν τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης σε αυτήν τη σύγκρουση. Χρειάζεται να βρούμε απαντήσεις για το πώς μπορούμε να συνδέσουμε τον αγώνα μας εδώ με τις προοπτικές εκεί.
Επιπλέον, συζητήσαμε για την κλιμακούμενη κατάσταση σε Τουρκία / Κουρδιστάν, θέτοντας επίσης το ζήτημα της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και οι εντεινόμενες αντιφάσεις αντικατοπτρίζονται στον αγώνα του επαναστατικού τουρκικού / κουρδικού κινήματος. Αυτό το κίνημα αντιστέκεται σε όλες τις επιθέσεις, προσπαθεί να αλλάξει τους συσχετισμούς εις βάρος του εχθρού, και έχει ως στόχο να αναπτύξει μια επαναστατική δυναμική στην τρέχουσα κατάσταση πολέμου.
Να υπερασπιστούμε τους αιχμάλωτους επαναστάτες και τα πολιτικά τους εγχειρήματα, να κάνουμε τη διεθνή αλληλεγγύη όπλο! Θα αποκρούσουμε τις επιθέσεις και θα βρούμε τον δρόμο μας ώστε να περάσουμε από την άμυνα στην επίθεση!
Θερμούς επαναστατικούς και διεθνιστικούς χαιρετισμούς.
Για τη συντριβή του καπιταλισμού! Για την οικοδόμηση διεθνούς ταξικής αλληλεγγύης!

Διεθνής Κόκκινη Βοήθεια
(Ζυρίχη, Ελβετία)

 

ΕΔΩ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ:

Dichiarazione di Nikos Maziotis. Fuori e dentro le prigioni per noi la lotta è una questione di onore e dignità e continuerà. La lotta rivoluzionaria prosegue – marzo 2016 –

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *