ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1557149/

από ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ 26/03/2016 8:37 μμ.
Πριν αναφερθώ στις κατηγορίες που αντιμετωπίζω, θα ήθελα να πω μερικά πράματα για την πολιτική μου ταυτότητα και δράση που ξεκίνησε το 2007. Η πρώτη μου επαφή ήταν σε συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης για αναρχικούς κρατούμενους. Εκεί έπεσαν στα χέρια μου κείμενα πολιτικών κρατούμενων, βιβλία και μπροσούρες αναρχικού περιεχομένου, τα οποία και μου κίνησαν το ενδιαφέρον να ασχοληθώ ενεργά με τον αναρχικό χώρο. Μετέπειτα συμμετείχα σε διάφορες συλλογικότητες
σε πολλές ,διαφορετικές δράσεις όπως πορείες αλληλεγγύης για φυλακισμένους αναρχικούς, σε εκδηλώσεις για τη διάδοση του αναρχικού λόγου και πράξης, μοιράσματα κειμένων και άλλων εγχειρημάτων.
Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 εισβάλλουν οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι μου, στο Κολωνάκι. Μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, μια χειροβομβίδα κι ένα περίστροφο. Συλλαμβάνουν εμένα και τον Μ. Β. όπου συμπτωματικά  βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια προφυλακιστήκαμε και μετά από δύο μήνες ο Μ. Β. αποφυλακίστηκε διότι δεν είχε καμμία σχέση με τον οπλισμό.
Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα την ευθύνη για τον οπλισμό ξεκαθαρίζοντας ότι ο Μ.Β. δεν είχε καμία σχέση. Ανέλαβα να φυλάξω αυτόν τον οπλισμό στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης μου στον σύντροφο Φώτη Τζιώτζη, όπως ο ίδιος ο σύντροφος μου είχε ζητήσει εκδηλώνοντας την στήριξή μου απέναντι του παρά το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να έχει προσωπικό κόστος για μένα. Εξάλλου πιστεύω ότι η αλληλεγγύη ξεπερνά τους όποιους διαχωρισμούς νομιμότητας και παρανομίας, εκφράζεται με πάρα πολλούς τρόπους. Η αυθεντική αλληλεγγύη δε λαμβάνει υπόψιν τον ποινικό κώδικα και τις όποιες νομικές συνέπειες. Έτσι σύντροφοι που έχουν επιλέξει να έχουν και παράνομη δράση δεν απομονώνονται και δεν αφήνονται μόνοι τους απέναντι στον εχθρό. Αυθεντική αλληλεγγύη σημαίνει συνενοχή. Είμαι περήφανος που προσέφερα στην στήριξη μου στον σύντροφο φίλο Τζιώτζη και δεν μετανιώνω για αυτό. Τα όπλα υπήρχαν και θα υπάρχουν στα πολεμοφόδια της αναρχικής επίθεσης ενάντια στην εξουσία καθώς η ένοπλη πάλη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού αγώνα. Επομένως νιώθω συνεπής ως προς τις αξίες μου.
Δεν έχω να απαντήσω σε καμία ερώτηση, ούτε να δώσω καμία παραπάνω πληροφορία.

ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *