ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

https://athens.indymedia.org/post/1557512/

από ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 05/04/2016 12:08 πμ.

Κυριακή, 3/4/2016

Ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
                                                                     

MΕ ΣΙΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ
 
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή που εστάλη από τις Φυλακές Γρεβενών, μια φυλακή όπου εδώ και μήνες κάποιες πτέρυγες βρίσκονται σε κινητοποίηση, στην οποία αναφερθήκαμε και αναλυτικότερα στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας ΚΕΛΙ.
Τα όσα περιγράφονται στην επιστολή αυτή είναι εξόχως εξοργιστικά, καθώς αποδεικνύουν πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης κωφεύει, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες ηγεσίες του, στα σοβαρά προβλήματα και στις αυτονόητες διεκδικήσεις των κρατουμένων.
Η Φυλακή Γρεβενών είναι διαβόητη για την καταπάτηση κάθε δικαιώματος αλλά και την εκδικητικότητα με την οποία εφαρμόζει τη «σωφρονιστική» της αποστολή. Οι πειθαρχικές μεταγωγές, τα καψόνια, η αισχροκέρδεια, η περιφρόνηση των κρατουμένων, η στέρηση αδειών, οι απειλές, οι πειθαρχικές ποινές για ψύλλου πήδημα, η έλλειψη ενημέρωσης, ο περιορισμός του ταχυδρομείου σε υπηρεσία που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες φυλακές, η άθλια και ελλιπής σίτιση, η μη πρόσβαση σε φαξ, η άρνηση από την πλευρά Γραμματείας και Κοινωνικής Υπηρεσίας για οποιαδήποτε διευκόλυνση ή ακόμη και ενημέρωση για σημαντικά θέματα (όπως π.χ. το βραχιολάκι  ή οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή της υφ’ όρον απόλυσης) είναι οι παράμετροι που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας αυτής της Φυλακής.
Όπως δε μπορεί να διαβάσει κανείς στην επιστολή που λάβαμε, η Φυλακή αυτή είναι το προνομιακό πεδίο άσκησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος της Διεύθυνσής της, η οποία προκειμένου να διασφαλίσει πως τίποτα από τα όσα καταγγέλλουν οι κρατούμενοι δεν θα φτάσει στα αυτιά του Υπουργείου δεν δίστασε να κατασκευάσει μια σικέ επιτροπή υποδοχής των ανθρώπων του Υπουργείου!
Επειδή, λοιπόν, αυτά είναι εδώ και καιρό γνωστά, καλούμε τους υπεύθυνους για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση να λάβουν τα μέτρα τους. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες αυτής της χώρας δεν μπορεί να αποτελούν σάκους του μποξ για τον κάθε αρχομανή διευθυντή.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και καλούμε κάθε αλληλέγγυο και ιδίως εκείνους που διαμένουν σε περιοχές και νομούς κοντά στα Γρεβενά να είναι σε εγρήγορση για τη διοργάνωση κινητοποιήσεων που θα κάνουν ευρύτερα γνωστό το θέμα και θα αποδείξουν για μία ακόμη φορά πως οι κρατούμενοι/ες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ.
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *