Κείμενο και κάλεσματα για το εφετείο

Εφετείο

https://athens.indymedia.org/post/1557877/

από Κατάληψη 111 13/04/2016 1:01 μμ.

 Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ

“Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα.

Πολλά κεφάλια θα σπάσουν,

μα κάποια στιγμή θα σπάσουν και τα σίδερα”.

                                        Νίκος Καζαντζάκης

  Σε μια κοινωνία υποταγής στους νόμους που επιβάλλει η εξουσία, όποιος δεν συμβιβάζεται και επιλέγει τον δύσβατο δρόμο της εναντίωσης στην κανονικότητα, προτάσσοντας την συνείδηση απέναντι στον φόβο και την απάθεια, οπλίζοντας τις αρνήσεις του και οργανώνοντας την επίθεσή του, βρίσκει απέναντι την κρατική καταστολή.
Άλλωστε δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την εξουσία, καθώς και αυτή από το μετερίζι της προσπαθεί να διασφαλίσει την μακροημέρευση της, μέσω πάσης φύσεως κατασταλτικών μηχανισμών με συχνότερο αυτόν του εγκλεισμού, θέλοντας να εξολοθρεύσει την εξεγερτική δράση. Ο εγκλεισμός και οι διάφορες ποινές έχουν επίσης ως στόχο και τον παραδειγματισμό των εκτός των τοιχών πέρα από την “συμμόρφωση” των εντός.

                                        ΚΑΛΥΤΕΡΑ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ” ΠΑΡΑ ΤΡΟΜΟ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν διαχωρίζουμε κανέναν πολιτικό κρατούμενο και είμαστε αλληλέγγυοι με όσους επιλέγουν την ένοπλη δράση η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολύμορφης αναρχικής επίθεσης στο υπάρχον. Στηρίζουμε κάθε μορφή σύγκρουσης ενάντια στον φορμαλισμό και την σιωπή. Πιστεύουμε στην αμφίδρομη σχέση μεταξύ δημόσιας και “παράνομης” δράσης, συνδέοντας τα βιώματα του παρελθόντος με τον καθημερινό αγώνα στο παρόν, αφήνοντας παρακαταθήκες για το μέλλον.

Σχετικά με τις υποθέσεις που δικάζονται σε 2ο βαθμό στις 20/4 :

Υπόθεση Χαλανδρίου: Στις 23/09/2009 συνελήφθη στο σπίτι του στο Χαλάνδρι ο Χάρης Χατζημιχελάκης, μέλος της ε.ο. ΣΠΦ. Στο σπίτι του βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός ενώ από αποτυπώματα και δείγματα DNA εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για διάφορους αναρχικούς.
Υπόθεση παγιδευμένων δεμάτων: Στις 11/1/2010 συλλαμβάνονται οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, μέλη της ε.ο ΣΠΦ, κατά την διάρκεια επιχείρησης αποστολής δεμάτων σε πρεσβείες και ηγέτες άλλων κρατών (14 φάκελοί-βόμβες).
Υπόθεση των συλλήψεων στο Βόλο το 2011: Μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνονται οι Δαμιανός Μπολάνο, Χρηστός Τσάκαλος, Γιώργος Πολύδωρος, Γιώργος Νικόπουλος και Όλγα Οικονομίδου, μέλη της ε.ο ΣΠΦ.
Υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής στην Πεύκη: Το Μάη του 2011 μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη τραυματίζεται και συλλαμβάνεται ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος, ενώ διαφεύγει με το περιπολικό ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης.
Υπόθεση των συλλήψεων στη Νέα Σμύρνη το 2010: Στις 4 Δεκέμβρη του 2010 μετά από ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται οι αναρχικοί Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Κώστας Σάκκας, Στέλλα Αντωνίου.
Υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό: Στις 1/2/2013 υστέρα από διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Γιάννης Μιχαηλίδης, Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος. Επίσης, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται οι αναρχικοί Αργύρης Ντάλιος και Φοίβος Χαρίσης.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση Τσιμισκή με Ναυαρίνου στις 18/4 στις 18:00
και για το εφετείο στις 20/4 στην δικαστική αίθουσα Κορυδαλλού.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Κατάληψη 111

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *