[Θεσσαλονίκη] Ανάληψη ευθύνης για σαμποτάζ καμερών

https://athens.indymedia.org/post/1558176/

από @ 19/04/2016 7:21 μμ.

ανάληψη ευθυνης για σαμποτάζ καμερών παρακολούθησεις

Αύριο στα δικαστήρια των φυλακών κορυδαλλού ξεκινάει ένα εφετείο για διαφορετικές υποθέσεις (βόλος, σπφ, πεύκη), καθώς και η υπόθεση Βελβεντού παρ’όλο που από την τελευταία αθωώθηκαν από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης) που πρωτόδικα εκδικάστηκαν χωριστά. Πίσω από αυτή την επιλογή της δικαστικής εξουσίας κρύβεται μια σκοπιμότητα που δεν είναι άλλη από το να παρατείνει το χρόνο “σωφρονισμού” των αναρχικών αιχμαλώτων και να τους εξουθενώσει ηθικά. Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοκρατία θέλει να εξοντώσει τους εχθρούς της, αφού στο παρελθόν έχουμε δει να ποινικοποιούνται φιλικές και συγγενικές σχέσεις. Ταυτόχρονα, θέλοντας να θωρακιστεί πλήρως το κράτος συνεχώς δημιουργεί νόμους (όπως ο τρομονόμος 187Α) που έχουν ως στόχο να εγκληματοποιήσουν κάθε πιθανή άρνηση του ρόλου του υποταγμένου. Τις τελευταίες δεκατίες η κρατική καταστολή πέρα από τα “συνηθή” μέσα κ τεχνικές που χρησιμοποιεί-μπάτσους, κάθε λογής ρουφιάνους, φυλακίσεις, απομονώσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ψυχιατρεία- για να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, έχει επωφεληθεί της τεχνολογικής ανάπτυξης εντάσσοντας στο οπλοστάσιό της τις κάμερες ασφαλείας, τις παρακολουθήσεις ηλ. διευθύνσεων και τηλεφώνων κ’ τις αναλύσεις DNA κ αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση υπόπτων.
Η εγκατάσταση καμερών αποτελεί βασικό συστατικό της συνταγής για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος επιτήρησης και μιας κοινωνίας ελέγχου, που από τη μια προσπαθεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την τέλεση πράξεων που ξεφεύγουν από την κοινωνική νόρμα και νομιμότητα και από την άλλη, όταν αυτές λαμβάνουν χώρα, να συμβάλλει στον εντοπισμό των δραστών και κατ’επέκταση στην αιχμαλωσία. Έτσι, η παρακολούθηση των διάφορων στόχων της ζωής μας από προσβολή της ανθρώπινης ιδωτικότητας και ελευθερίας, ανάγεται σε αναγκαίο κακό στο όνομα της διαφύλαξης της ιδιοοκτησίας και των εμπορευμάτων, στο όνομα της ασφάλειας. Σήμερα, μάλιστα, που υπάρχουν κάμερες οι οποίες έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά δίνεται η δυνατότητα στους μηχανισμούς καταστολής να αναλύουν βιομετρικά χαρακτηριστικά, να μαρκάρουν άτομα και δραστηριότητες ως περίεργα και να δημιουργούν προφίλ υπόπτων, σέ όλο το φάσμα του μητροπολιτικού ιστού. Η ύπαρξη και λειτουργία τους στέκεται εμπόδιο σε καθέναν και κάθεμία που διαταράσσει την κοινωνική ομαλότητα, σε καθέναν και κάθεμία που αγωνίζεται ενάντια στην εξουσία
Στις 18 απρίλη, ως μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που δικάζονται σε β’ βαθμό στα δικαστήρια κορυδαλλού, “κατεβάσαμε” τρείς κάμερες παρακολούθησης σε συνοικια της ανατολικής θεσσαλονίκης.
Σε έναν κόσμο, όπου η κυριαρχία οχυρώνεται. Σε έναν κόσμο, όπου οι υπήκοοι ενστερνίζονται και αναπαράγουν τα ιδεολογήματά της, τοποθετώντας κάμερες θυσιάζοντας την ελευθερία για χάρη της ασφάλειας, μη διστάζοντας να δώσουν πληροφορίες/υλικό στους μπάτσους όποτε τους ζητηθεί. Εμείς απ’τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συλλογικοποιούμε τις αρνήσεις μας, να εντείνουμε τις άμεσες δράσεις ως κομμάτι του πολύμορφου αναρχικού αγώνα, στεκόμενοι πάντα δίπλα στους αναρχικούς αιχμαλώτους, μέχρι την καταστροφή του εξουσιαστικού συμπλέγματος, μέχρι την αναρχία.
                                                                                                                                                                                                                                 αναρχικοί/ες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *