Τελική ενημέρωση από φυλακές κορυδαλλού

https://athens.indymedia.org/post/1558510/

από φυλακές 29/04/2016 12:25 πμ.

Σήμερα το απόγευμα οι κρατούμενοι  Ντουσκο Φαμπιο και Νεμπιου Τόνυ έβαλαν φωτιά στην πτέρυγα απομόνωσης που κρατούνταν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλεισμό τους εκεί ΑΛΛΑ και την κοροϊδία που εισέπρατταν άδω και δέκα μέρες για την δήθεν μετακίνηση τους από εκεί.. Ενορχηστρωτές αυτής της κοροϊδίας ήταν η εισαγγελέας Β.Μαρσιωνη η οποία ενώ παραδέχτηκε στον Ντουσκο ότι βρίσκεται παράτυπα σε απομόνωση εντούτοις του δήλωσε χαρακτηριστικά” μια χαρά είσαι δωμάτιο διαμαρτυρεσαι;;”  και ο αρχιφυλακας Β.Λαμπρακης που διαρκως δεσμευοταν οτι θα ληξει αυτη η παραλογη απομονωση και τελικα απλα περναγαν οι μερες..

Μόλις μπήκε φωτιά στην πτέρυγα , βγήκαν από την υπόγεια πτέρυγα οι πολιτικοί κρατούμενοι και έβαλαν και αυτοί φωτιά σε στρώματα στο προαύλιο της φυλακής  για συμπαρασταση..Απο τους καπνούς δημιουργήθηκε πρόβλημα στον δεύτερο όροφο που κρατούνται οι γυναίκες κρατούμενες οι οποίες βγήκαν κι αυτές στο προαύλιο..

Στις αντρικές φυλακές κορυδαλλού οι πτέρυγες Α και Δ  συμμετείχαν στην κινητοποίηση και έμειναν έξω από τα κελία τους όσο διήρκησε αυτη..Μπατσοι έφτασαν στις φυλακές και αποφασίστηκε η μεταγωγή των 2 κρατούμενων στις φυλακές Τρικάλων και Γρεβενών αντίστοιχα..

Υπήρξε δέσμευση ότι δεν θα ασκηθεί βία  στους 2 κρατούμενους από τους μπάτσους και στις 10.30 έγινε η μεταγωγή τους…την ίδια ώρα οι κρατούμενοι στην Α πτέρυγα , στο υπόγειο των πολιτικών  κρατούμενων και στην Δ μπήκαν στα κελιά τους..

Η εξέλιξη αυτή με την κατάληξη που είχε οφείλει να αποτελέσει αφορμή για σκέψη για την δυναμική των κινητοποιήσεων που πρέπει να αναπτυχτούν στις φυλακές μακριά από  κενούς διθυράμβους αλλά και ηττοπαθείς συλλογισμούς..

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *