εμπρησμός οχήματος χρηματαποστολής-ανάληψη ευθύνης

https://athens.indymedia.org/post/1558866/

από @ 10/05/2016 4:33 μμ.

εμπρησμός οχήματος χρηματαποστολής-ανάληψη ευθύνης

Μένοντας πιστοί στα Πασχαλινά έθιμα του τόπου μας, που θέλουν να καίγεται ο Ιούδας το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την «Ανάσταση», αποφασίσαμε κι εμείς να κάψουμε τον Ιούδα της Τάξης μας.

Οι εταιρείες security μεταφέρουν κάθε μέρα το χρήμα για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και του κράτους. Εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα κάνουν βόλτα, σε όλη την Ελλάδα, μέσα σε οχήματα χρηματαποστολών. Αυτά τα χρήματα, με πόνο βγαίνουν απ’ τις τσέπες των εργαζόμενων, για να καταλήξουν στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών, του κράτους και των διεθνών τοκογλύφων.

Στα πλαίσια του επαναστατικού μας οράματος και ως αναρχικοί της πράξης, ξημερώματα Πρωτομαγιάς την ώρα που οι καλοί χριστιανοί έχοντας φάει τη μαγειρίτσα, κοιμόντουσαν ευτυχισμένοι, εμείς αποφασίσαμε να «κάνουμε μια βόλτα» στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον παράδρομο της εθνικής οδού, στη γέφυρα της οδού Βρυούλων. Εκεί αχρηστέψαμε ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής (παρκαρισμένο και προφανώς άδειο!) πυρπολώντας το με βενζίνη και γκαζάκια.

 

Μ’ αυτή την κίνηση θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αναρχοσυνδικαλιστές του 19ου αιώνα, που ήταν οι πρωτεργάτες της μεγάλης Εργατικής Πρωτομαγιάς του Σικάγο το 1886. Σήμερα που έχουν χαθεί σχεδόν όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης του προηγούμενου αιώνα, σήμερα που οι εξουσιαστές έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πάλι μια ατελείωτη στρατιά εργαζομένων-σκλάβων που εκλιπαρούν απελπισμένα για ένα κομμάτι ψωμί και μπόλικη εκμετάλλευση, η 1η Μάη 1886 αναδεικνύεται ξανά φωτεινός φάρος στην ιστορία των αγώνων και των διεκδικήσεων και το επαναστατικό της πρόταγμα πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε.

 

«…όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν δυστυχισμένοι και υπάκουοι σκλάβοι. Γιατί; Για να ικανοποιήσετε την αδηφάγα φάρα, για να γεμίσετε τα χρηματοκιβώτια του κοπρίτη, κλέφτη αφέντη σας; Όταν τώρα του ζητάτε να σας ελαφρώσει το φορτίο σας, στέλνει τα λαγωνικά του για να σας πυροβολήσουν, να σας σκοτώσουν! Αν είσαστε άντρες, αν είσαστε τέκνα των πατεράδων σας που έχυσαν το αίμα τους για να σας ελευθερώσουν, τότε θα σηκώσετε το ανάστημά σας, θα δείξετε τη δύναμή σας και θα καταστρέψετε εσείς το απαίσιο τέρας που θέλει να σας καταστρέψει. ΣΤΑ ΟΠΛΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΠΛΑ!»

Απόσπασμα από προκήρυξη που κυκλοφόρησε στο Σικάγο τον Μάιο του 1886, μετά τις δολοφονίες των απεργών από τους μπάτσους και την εργοδοσία.

Στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους έγκλειστους συντρόφους της Σ.Π.Φ., του Ε.Α., σε όλους τους αναρχικούς κρατούμενους και στον αμετανόητο αντάρτη πόλης της Ε.Ο. 17Ν. Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

bΥ.Γ.1: Η φωτογραφία παρατίθεται όχι για λόγους επαναστατικού ναρκισσισμού, αλλά απλά και μόνο επειδή οι μπάτσοι και τα παπαγαλάκια τους αποφάσισαν να αποκρύψουν τελείως την ενέργεια αυτή.

Υ.Γ.2: Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δολοφονία του Χριστόφορου Μαρίνου απ’ τις δυνάμεις καταστολής. Αφιερώνουμε αυτό το χτύπημα στο σύντροφο μια και τον είδαμε να μας χαμογελάει μέσα απ’ τις φλόγες που ανάψαμε στη γειτονιά του το ξημέρωμα της Πρωτομαγιάς.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

commando Χριστόφορος Μαρίνος

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

F.A.I./I.R.F

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *