[ِΑθήνα] Ανταπόκριση από την δίκη της απόπειρας απόδρασης – «Σχέδιο Γοργοπόταμος»

https://athens.indymedia.org/post/1558969/

από Άπατρις 13/05/2016 12:30 πμ.

«Μη γελάτε, γιατί τα γέλια θα σας βγουν ξινά» (απειλές προέδρου δικαστηρίου Υφαντή)

Στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες για την απόπειρα απόδρασης, «Σχέδιο Γοργοπόταμος», από τον Κορυδαλλό, απουσίαζαν σχεδόν οι μισοί κατηγορούμενοι, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν χωρισμένοι σε 3 ομαδοποιήσεις, σχετικά με την αποχή των δικηγόρων. Ένα μέρος έφερε απορριπτικές αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (Δ.Σ.Α), μερικές μάλιστα σε 2ο βαθμό, των αιτήσεων τους για να παρίστανται στην δίκη. Ένα δεύτερο μέρος, πατώντας πάνω στις απορριπτικές αποφάσεις των συναδέλφων τους, δήλωσαν ότι δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν αιτήσεις εφόσον για την ίδια υπόθεση υπήρχαν αρνητικές αποφάσεις. Και ένα, μικρό, τρίτο μέρος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σπάσει την αποχή.

Τα νέα όμως για το μέλλον των κινητοποιήσεων δόθηκαν από συνήγορο-συνδικαλιστή δικηγόρο που δήλωσε ότι το πλειοψηφικό κλίμα στο Δ.Σ του Δ.Σ.Α. είναι υπέρ του τερματισμού της αποχής. Απλά, επειδή κάποιες τροπολογίες για το Ασφαλιστικό «παίζονται» μέχρι την Πέμπτη, 12/5, στην Βουλή, η αποχή συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο, 14/5, οπότε θα συνεδριάσουν πανελλαδικά τα Δ.Σ. για να δοθεί η οριστική λύση στις κινητοποιήσεις και να λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Ήταν, προφανώς, μια προσπάθεια καθησυχασμού της μαινόμενης προέδρου Υφαντή που ωρυόταν λέγοντας ότι η δίκη εδώ και 3 μήνες δεν προχωράει, ότι τρέχουν τα 18μηνα αποφυλάκισης κ.α., απαιτώντας μάλιστα «να αρχίσει η δίκη σήμερα»!

Μετά από εισήγηση του εισαγγελέα να διακοπεί η δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε με ψήφους 2 προς 1 (προφανώς μειοψηφούσα ήταν η Υφαντή) η δίκη να διακοπεί «για τελευταία φορά» για την Τετάρτη 18/5, 9 το πρωί, όπως απειλητικά και προκλητικά είπε η Υφαντή, προκαλώντας τα γέλια των συντρόφων. Η ίδια αντιδρώντας, ξεστόμισε το «Μη γελάτε, γιατί τα γέλια θα σας βγουν ξινά». Δεν έλειψε, η ανταπάντηση των συντρόφων, «πιες και εσύ ξύδι».

Όπως φαίνεται, η Υφαντή πορεύεται σε μια φαστ-τρακ δίκη μόλις σταματήσει η αποχή των δικηγόρων, μοιράζοντας στην συνέχεια καταδικαστικές αποφάσεις. Η πίεση που μπορούν να ασκήσουν οι αλληλέγγυοι/ες με την παρουσία τους στην αίθουσα είναι ένας από τους τρόπους για να της κοπεί η φόρα. Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν από κοινού, μεταξύ κατηγορούμενων συντρόφων και αλληλέγγυων.

Εφημερίδα Δρόμου Άπατρις
Συντακτική Ομάδα Αθήνας
Αθήνα, 10 Μάη 2016

http://apatris.info/antapokrisi-apo-gorgopotamos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *