6ος ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1559069/

από Ακα 15/05/2016 8:21 μμ.

Νεκρός, βρέθηκε ένας ακόμα κρατούμενος στο «Νοσοκομείο» Κρατουμένων Κορυδαλλού, την Πέμπτη. Πρόκειται για τον έκτο νεκρό μέσα σε μόλις πέντε μήνες στο κολαστήριο που έχουν βαπτίσει «νοσοκομείο» κρατουμένων κορυδαλλού.

Ο 62χρονος κρατούμενος έπασχε από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για κρατικές δολοφονίες χωρίς ουδεμία αμφισβήτηση, αφού η «γραμμή» την οποία φαίνεται ότι υπηρετεί με μεγάλη αφοσίωση το συνάφι των δικαστών είναι να μην αποφυλακίζουν κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας παρ’ ότι σύμφωνα με τον νόμο που υποτίθεται ότι οι ίδιοι υπηρετούν, συντρέχουν και με το παραπάνω οι προϋποθέσεις αποφυλάκισης.

Με άλλα λόγια συστηματικά και εν γνώσει τους αποφασίζουν και επιβάλλουν την ποινή του θανάτου σε κρατούμενους με αναγνωρισμένα από τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης αναπηρίας) ποσοστά αναπηρίας. Δεν πρόκειται με άλλα λόγια για αιφνίδιους θανάτους, τα αίτια των οποίων δεν μπορούσαν να προβλεφθούν. Την ίδια αντιμετώπιση έχουν ακόμη και κρατούμενοι οροθετικοί, με βαριά ανοσοκαταστολή, οι οποίοι με διάφορες προφάσεις και παρ’ ότι «δικαιούνται» να αποφυλακιστούν παραμένουν έγκλειστοι.

Την άμεση ευθύνη έχει τα Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, δηλαδή οι δικαστές που τα απαρτίζουν και οι Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών που προτείνουν τις θανατικές ποινές που στην συνέχεια εφαρμόζονται μέσω της μη αποφυλάκισης των συγκεκριμένων κρατουμένων.

Ανάμεσα στο 1980 και το 2005, οι θάνατοι στις ελληνικές φυλακές αυξήθηκαν κατά 350%. Την ίδια περίοδο, 730 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στη φυλακή, κάτι που αναλογεί σε 28 θανάτους το χρόνο, ή περίπου ένα θάνατο κάθε 2 εβδομάδες. Οι στατιστικές δείχνουν συνολικά 280 θανάτους κρατουμένων από το 2001 μέχρι τον Νοέμβριο του 2007, γεγονός που σημαίνει ότι 38 κρατούμενοι έχαναν τη ζωή τους ανά έτος που ισοδυναμεί με ένα θάνατο κάθε δέκα μέρες.

Για 52 από τους 457 θανάτους κρατουμένων στην περίοδο 1977 μέχρι 1996 δεν έχει αναφερθεί ποτέ η αιτία θανάτου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα δύο τρίτα του συνολικού αριθμού νεκρών στις ελληνικές φυλακές κατά την περίοδο 1996-2000.

6ος ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *