ΕΠΕΙΓΟΝ-επεισόδια στην δικη της ΣΠΦ

https://athens.indymedia.org/post/1559358/

από αντιπληροφορηση 24/05/2016 11:15 πμ.

Επεισοδιακα ξεκινησε και η σημερινη συνεδρια της δικης της ΣΠΦ για το σχεδιο αποδρασης( στην ιδια δικη δικαζονται και οι συγγενεις των μελων της ΣΠΦ μετα τις φασιστικες διωξεις που εγιναν εναντιον τους)

Αρχικα η  προεδρος Ασημινα Υφαντη απαγορευσε στους 3 συντροφους της ΣΠΦ( Ολγα Οικονομιδου,Τσακαλο Γερασιμο, Τσακαλο Χρηστο) που ειχε αποβαλλει, την επιστροφη τους στο δικαστηριο και ετσι δικαζονται αποντες..

Κατατεθηκε αιτηση εξαιρεσης απο το μελος της ΣΠΦ Μ.Νικολοπουλο κατα της προεδρου καθως στην προηγουμενη  συνεδρια τον δικασε χωριςνα εχει συνηγορο..

Το  δικαστηριο πραξικοπηματικα  απερριψε ακομα και την εξεταση της αιτησης απορριψης ( κανονικα συνεδριαζει ξεχωριστο δικαστηριο για τις αιτησεις εξαιρεσης) και διεταξε την συνεχιση της δικης.

Στο ακουσμα του νεου πραξικοπηματος απο την μερια της προεδρου Α.Υφαντη, προκληθηκε ενταση με τους συντροφους της ΣΠΦ να την βριζουν και να της πετουν ενα βιβλιο καθως αποχωρουσαν..Οι αλληλεγγυοι συντροφοι που ειχαν συγκεντρωθει φωναζαν συνθηματα και γενικως υπηρχε ενταση ..Η προεδρος Α.Υφαντη διεταξε την εκκενωση του ακροατηριου απο τους αλληλεγγυους και εδωσε εντολη στους μπατσους να τους απομακρυνιυν..Ακολουθησαν σπρωξιματα, κλωτσιες και μπουνιες με τους αλληλεγγυους συντροφους να αντιστεκονται και να αρνουνται να αποχωρησουν ,ενω καλεστηκαν αστυνομικες ενισχυσεις( μπλεδες και διμοιρα ΜΑΤ). Στην διαρκεια των συμπλοκων τραυματιστηκαν συντροφοι..τελικα η αιθουσα εκκενωθηκε και τωρα το δικαστηριο πραγματοποιειται κεκκλησμενων των θυρων..

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΣΠΦ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ένταση στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

από Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες 24/05/2016 11:22 πμ.

Πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της δίκης για το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ προκλήθηκε ένταση όταν η έδρα απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου Υφαντή. Τότε οι αλληλέγγυοι που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και έγινε διαπληκτισμός κατηγορούμενων με την έδρα, η οποία ζήτησε την αποβολή τόσο των αλληλέγγυων όσο και των κατηγορούμενων, οι οποίοι και αρνήθηκαν. Εντός της αίθουσας υπήρχαν 2 διμοιρίες μπλέδων ζητούσαν από τους αλληλέγγυους να βγουν έξω και σήκωσαν με τη βία αλληλέγγυο άτομο για να τον βγάλουν. Έγινε μικροσυμπλοκή με σπρωξίματα και συνθήματα και έβγαλαν 3 αλληλέγγυους. Οι υπόλοιποι έμειναν μέσα στην αίθουσα για κανένα τέταρτο ενώ είχε σταματήσει η διαδικασία, με τους μπάτσους να τους λένε συνεχώς να βγουν έξω. Ο αλληλέγγυος κόσμος άρχισε να σπάει και οι περισσότεροι βγήκαν έξω στον διάδρομο, όπου κατέφθασε μία διμοιρία ΜΑΤ και ο προϊστάμενος της έδωσε εντολή για προσαγωγές αν δεν φύγουν. Οι τελευταίοι αλληλέγγυοι έμειναν στον διάδρομο για ένα 20λεπτο, από όπου τους έβγαλαν έξω οι μπάτσοι με τη βία.

Η δίκη συνεχίζεται μέχρι τώρα κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο δικηγόρων και ασφαλιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *