Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι ξεκινούν απεργία πείνας

 https://athens.indymedia.org/post/1560410/

από mk 20/06/2016 3:26 μμ.

Ραμάλα- Η Ένωση Παλαιστινίων Φυλακισμένων δήλωσε τη Δευτέρα ότι 60 Παλαιστίνιοι έγκλειστοι συνδεόμενοι με το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ξεκίνησαν ανοιχτή απεργία πείνας στη φυλακή Megiddo του Ισραήλ.

Στη δήλωσή της, η ομάδα επικαλέστηκε δικηγόρο, που επισκέφτηκε τις φυλακές Megiddo και Jilbou την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία 60 φυλακισμένοι συνδεόμενοι με το PFLP ξεκίνησαν απεργία πείνας στη φυλακή Megiddo την Κυριακή. Πρόσθεσε πως 5 έγκλειστοι προσκείμενοι στο PFLP θα άρχιζαν, επίσης, απεργία πείνας στη φυλακή Jilbou τη Δευτέρα.

Η απόφαση για την έναρξη των απεργιών πείνας, πρόσθεσε η δικηγόρος, ήταν διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του Ισραήλ να θέσει τον συνδεόμενο με το PFLP φυλακισμένο Bilal Kayid υπό διοικητική κράτηση, χωρίς δίκη ή κατηγορία για 6 μήνες, αφότου εξέτισε ποινή 14 ετών.

Ο Kayid ξεκίνησε τη δικιά του απεργία πείνας στις 13 Ιουνίου, αντιδρώντας στην επιβληθείσα ποινή υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Ο Kayid, καταγόμενος από το χωριό Asira al-Shamaliya κοντά στη Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση από το 2001, για υποτιθένη εμπλοκή στις Ταξιαρχίες του Αμπού Αλί Μουσταφά, το ένοπλο τμήμα του PFLP.

Ομάδες για τα δικαιώματα δηλώνουν ότι η πολιτική του Ισραήλ να θέτει υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης Παλαιστίνιους έχει χρησιμοποιηθεί ως απόπειρα να διαταραχτεί η παλαιστινιακή πολιτική διαδικασία, κυρίως στοχοποιώντας Παλαιστίνιους πολιτικούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

Αν και οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν ότι η μη αποκάλυψη στοιχείων στη διάρκεια της διοικητικής κράτησης είναι ουσιώδης για λόγους ασφαλείας, ομάδες για τα δικαιώματα έχουν, αντίθετα, ισχυριστεί πως η συγκεκριμένη πολιτική επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να κρατούν Παλαιστίνιους για απεριόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς να επιδεικνύουν το οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κράτησή τους.

Το Ισραήλ θεωρεί την πλειονότητα των παλαιστινιακών πολιτικών κομμάτων «τρομοκρατικές οργανώσεις». Ως συνέπεια, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι, που συμμετέχουν στην πολιτική αρένα στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, διακινδυνεύουν να φυλακιστούν από τις ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με το Addameer, αυτή τη στιγμή 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται έγκλειστοι σε ισραηλινές φυλακές, 715 από τους οποίους σε καθεστώς διοικητικής κράτησης.

Πηγή: http://www.maannews.com/Content.aspx?id=771947

Μετάφραση-απόδοση: Γιάννης Κοντός

http://www.hitandrun.gr/toulachiston-60-palestinii-filakismeni-xekinoun-apergia-pinas/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *