Τρομοκαταδίκες για το «σχέδιο Γοργοπόταμος»

https://athens.indymedia.org/post/1561031/

από ΚΟΝΤΡΑ 08/07/2016 10:07 πμ.

Τρομοκαταδίκες για το «σχέδιο Γοργοπόταμος» Ασορτί με τη fast track διαδικασία διεκπεραίωσης της τρομοδίκης για το «σχέδιο Γοργοπόταμος» ήταν και η εκφώνηση της απόφασης. Χωρίς καν την απαιτούμενη από το νόμο αιτιολογία (συνοπτική έστω), η προεδρεύουσα Α. Υφαντή άρχισε να διαβάζει ονόματα κατηγορούμενων και να αναφέρει την απόφαση του τρομοδικείου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ένοχος για όλα σχεδόν τα αδικήματα του κατηγορητήριου. Το ίδιο και τα 10 φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, με αναβάθμιση της έως τώρα καταδικαστικής τακτικής προηγούμενων τρομοδικείων, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση «τρομοκρατικής» οργάνωσης, αλλά και για ηθική αυτουργία στις πράξεις άλλων κατηγορούμενων. Το ίδιο και ο Χρ. Ροδόπουλος στον οποίο απέδωσαν το ψευδώνυμο «Ιάσονας».

Ενοχος και ο Χρ. Πολύδωρος (αδελφός του μέλους της ΣΠΦ Γ. Πολύδωρου) για ένταξη στην «τρομοκρατική» οργάνωση.

Αθώες κατά πλειοψηφία η Αθηνά Τσάκαλου (μητέρα των αδελφών Χρ. Και Γερ. Τσάκαλου) και η Εύη Στατήρη (σύζυγος του Γερ. Τσάκαλου), καθώς και ο Γ. Γιαννόπουλος (φίλος του Χρ. Πολύδωρου).  

ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26504.Τρομοκαταδίκες-για-το-«σχέδιο-Γοργοπόταμος»

About kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !
This entry was posted in ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ Σ.Π.Φ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *