Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

https://athens.indymedia.org/post/1560989/

από Κόκκινη Γραμμή 06/07/2016 8:34 μμ.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά, Φίλωνος & Σκουζέ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 09:00

Η πεισματική άρνηση της αστικής δικαιοσύνης να χορηγήσει άδεια στον πολιτικό κρατούμενο- μέλος της ΕΟ 17 Νοέμβρη- Δημήτρη Κουφοντίνα καταδεικνύει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εκδικητική στάση του αστικού κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Η απαίτηση δε να εκφραστεί από τον σύντροφο κάποια ένδειξη μεταμέλειας για να του δοθεί το δικαίωμα άδειας μας φέρνει στο νου άλλες μαύρες περιόδους. Η ”αριστερά” της προόδου, των ατομικών δικαιωμάτων και της οικολογίας δεν έχει κανένα ενδοιασμό να αφήνει ελεύθερους τους λακέδες της  Χρυσής Αυγής και τους πρεζέμπορες τύπου Μαρινάκη, να πετσοκόβει συντάξεις και να προετοιμάζει έναν μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις. Αντίστροφα διατηρεί ανέπαφο το καθεστώς εξαίρεσης που χρόνια τώρα στήθηκε από τους πολιτικούς της προκατόχους. Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, νόμοι και διατάξεις μπορούν εν μια νυκτί με κριτήριο μια υποτιθέμενη κατάσταση κρίσης και αβεβαιότητας να τεθούν υπό αμφισβήτηση κατά το δοκούν ενός οποιουδήποτε δικαστικού λειτουργού.

Στην άρνηση της αστικής δικαιοσύνης να χορηγήσει άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα συγχρωτίζονται όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την απόλυτη υποτίμηση της ζωής μας. Η αμερικάνικη πρεσβεία που κάθε λίγο και λιγάκι κουνάει το δάχτυλο στις ελληνικές κυβερνήσεις όταν με την παραμικρή αφορμή επανέρχεται στο δημόσιο λόγο το ζήτημα της 17 Νοέμβρη ζητώντας εξηγήσεις από ελληνικά πανεπιστήμια και κατεβάζοντας παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο. Η ελληνική αστική τάξη που με αφορμή την κρίση έχει προβεί σε ένα ανευ προηγουμένου ξεζούμισμα των εργαζομένων. Όλες εκείνες οι φωνές που μας καλούσαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, να προσαρμοστούμε στη φτώχεια που μας εξασφάλισαν και που εξισώνουν τον Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του με τους φασίστες δολοφόνους του.

Στο δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα συναντιέται όλος ο κόσμος του αγώνα. Κάθε πολιτικός κρατούμενος που έρχεται αντιμέτωπος με την ευθεία καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του, κάθε απεργός, κάθε εργαζόμενος, κάθε νεολαίος, κάθε άνεργος, οποιοσδήποτε εν τέλει τολμήσει να αμφισβητήσει το περιβάλλον αδικίας και συλλογικής κατάθλιψης που μας έχουν επιβάλει και να επιχειρήσει το άλμα σε έναν δικαιότερο κόσμο.

 ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ  Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *