Αρνούνται ξανά την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

https://athens.indymedia.org/post/1561032/

 

από ΚΟΝΤΡΑ 08/07/2016 11:01 πμ.

Αρνούνται ξανά την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα Για μια ακόμα φορά, το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού αρνείται στον Δ. Κουφοντίνα την άδεια που δικαιούται, μετά από 13,5 χρόνια στη φυλακή. Ο Δ. Κουφοντίνας κάνει από καιρού εις καιρόν αίτηση για άδεια, γιατί -όπως έχει εξηγήσει- δε θέλει να απεμπολήσει ένα δικαίωμα που πρέπει να έχουν όλοι οι κρατούμενοι. Οι αιτήσεις του, όμως, απορρίπτονται σταθερά, με επιχειρηματολογία που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αιτιολογία με την οποία απορρίφθηκε η τελευταία αίτηση (αρνήθηκαν να χορηγήσουν στον Δ. Κουφοντίνα αντίγραφο της απόφασης του Συμβουλίου), γνωρίζουμε όμως την προηγούμενη (πριν από μερικούς μήνες). Αφού αυθαίρετα ανέβασαν τον απαιτούμενο χρόνο φυλάκισης από τα 8 στα 13 χρόνια (διάστημα που έτσι κι αλλιώς έχει διανύσει ο Δ. Κουφοντίνας), αποφάνθηκαν ότι δεν πρέπει να πάρει άδεια, πρώτον επειδή με κείμενά του έχει τοποθετηθεί υπέρ της δράσης οργανώσεων που κάνουν ένοπλο αγώνα και δεύτερον επειδή στη φυλακή «συγχρωτίζεται» με πολιτικούς κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για ένοπλη δράση!

Την ώρα που ο «αριστερός» υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δηλώνει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, οι υφιστάμενοί του ελέγχουν τις πολιτικές απόψεις που εκφράζει ο -κατά τα άλλα ποινικός- Δ. Κουφοντίνας και βάσει αυτών του απορρίπτουν την άδεια που δικαιούται. Είναι προφανέστατο ότι του ζητούν να υπογράψει δήλωση μετάνοιας, πράγμα που -όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει- δεν πρόκειται να κάνει.

Ο Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο αρμόδιο για την εκτέλεση των ποινών Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο εξέτασε την προσφυγή του την περασμένη Πέμπτη και θα εκδώσει απόφαση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εκτιμούμε ότι θα απορρίψει την προσφυγή. Η εντολή έρχεται από ψηλά, έρχεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ίσως και από την ομάδα του Μαξίμου.  

ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/26506.Αρνούνται-ξανά-την-άδεια-στον-Δημήτρη-Κουφοντίνα    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *