Θεσσαλονίκη – Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα σύνορα και τους φράχτες

https://athens.indymedia.org/post/1561459/

NBCTlogo

από @asyntaxtostypos 21/07/2016 10:22 μμ.

Ιουλίου 21, 2016   asyntaxtostypos  

Μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή περίπου τριών χιλιάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των δεκαήμερων εκδηλώσεων του NO BORDER CAMP. Μετανάστες/πρόσφυγες, αλληλέγγυοι και ακτιβιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης ξεκίνησαν περίπου στις 7 το απόγευμα από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης διαδήλωσαν με περηφάνια για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και φράχτες, ενάντια στα «καθεστώτα έκτακτης ανάγκης», τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, τις κατασταλτικές κρατικές και υπερεθνικές πολιτικές σχετικά με το προσφυγικό.

Η διαδήλωση έγινε σε συνθήκες αστυνομοκρατίας με τη συνοδεία και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που πετούσε συνεχώς πάνω από την πόλη, μια εικόνα που παρέπεμπε σαφώς σε «καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις με συζητήσεις, εργαστήρια και συναυλίες του no border camp συνεχίζονται στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρά τις συντεταγμένες απόπειρες του συντηρητικού κατεστημένου της χώρας να δαιμονοποιήσουν τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Τελικά, τα σύνορα και οι φράχτες που υψώνουν τα κράτη, δεν βρίσκονται μόνο στις παραμεθόριες περιοχές των χωρών της Ευρώπης αλλά βρίσκονται και στο εσωτερικό τους. Το NO BORDER CAMP πέρα από πόλος έκφρασης της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, έδωσε την αφορμή στο να αποκαλυφθούν εκείνοι οι πολιτικοίκαθεστωτικοί κύκλοι που εχθρεύονται με λύσσα ό,τι δεν μπορούν να «ελέγξουν» και βλέπουν με συμπάθεια μόνο εκείνους που πηγαίνουν με τα (θολά) νερά τους.

Το συνολικό πρόγραμμα το NO BORDER CAMP βρίσκεται ΕΔΩ.

NoBoProgramPoster.indd

πηγή: http://www.asyntaxtostypos.org/

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *