ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

https://athens.indymedia.org/post/1562085/

από Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων 11/08/2016 11:17 πμ

 

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2016  

Οι βιαιοπραγίες εναντίον κρατουμένων στα κρατητήρια της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Από τον Χρυσοχοϊδη στον Τόσκα σαν να μην πέρασε μια μέρα.   Οι συλληφθέντες αναρχικοί Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης υπέστησαν  άγριο ξυλοδαρμό από τα όργανα της τάξης, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν, ζητώντας να έρθουν πρώτα  σε επαφή με τους δικηγόρους τους.
Οι κρατούμενοι φέρουν έντονα τα σημάδια της αγριότητας των αστυνομικών οργάνων και οι δικηγόροι τους έκαναν λόγο για ιατροδικαστική εξέταση και προσφυγή στη δικαιοσύνη.  

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταγγέλλει την κακομεταχείριση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων από τα όργανα της τάξης, καταδικάζοντας για μια ακόμα φορά απερίφραστα την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, και καλεί τη δικαιοσύνη να μη στηρίζει την αυθαιρεσία και την ανομία των αστυνομικών οργάνων, μέσω της ατιμωρησίας, όταν αυτές οι υποθέσεις καταφέρνουν τελικά να φθάσουν στο δικαστήριο.  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *