Για την βδομάδα αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους

https://athens.indymedia.org/post/1562501/

από Αναρχικός Μαύρος Σταυρός (Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης) 03/09/2016 6:17 μμ.

14247708_179280532502350_1569518037_o

Εδώ και κάποια χρόνια έχει υιοθετηθεί η πρακτική θεματικών καλεσμάτων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκρίνοντας έναν διεθνή και άτυπο συντονισμό της αναρχικής δράσης. Με αυτό τον τρόπο συγκεκριμένες μέρες, βδομάδες ή μήνες γίνονται ορόσημα αναδεικνύοντας πολιτικά σκεπτικά, υποθέσεις αιχμάλωτων συντρόφων, περιπτώσεις καταστολής.
Ένα τέτοιο κάλεσμα είναι και η Διεθνής Εβδομάδα Αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους που έχει καθιερωθεί από πρωτοβουλίες αναρχικών σε διάφορες χώρες του κόσμου μεταξύ 23 και 30 Αυγούστου. Στο χρονικό διάστημα αυτό καλούνται όλοι να πυκνώσουν τις κινήσεις αλληλεγγύης τους προς τους φυλακισμένους συντρόφους και συντρόφισσες με όποιον τρόπο νομίζουν.
Χωρίς να θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη αποτελεί μια προσδιορισμένη ημερομηνία σε κάποιο ημερολόγιο αναγνωρίζουμε ότι τέτοιες προσπάθειες λειτουργούν προωθητικά για την πολύμορφη αναρχική δράση και συμβάλουν στην ανάδειξη υποθέσεων αιχμάλωτων συντρόφων που μπορεί να μας είναι άγνωστες.
Για εμάς η στήριξη των αναρχικών κρατουμένων δεν αποτελεί κάποιο πολιτικό φετίχ ή μια υπόθεση ρουτίνας. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι επιλογές που οδήγησαν τους συντρόφους μας στα χέρια της εξουσίας αποτελούν ένα τμήμα ενός ψηφιδωτού αρνήσεων που δίνουν ζωή στον αγώνα της αναρχίας ενάντια στα κράτη, τους στρατούς, τους κατόχους του πλούτου, τις αστυνομίες και τους νόμους. Για αυτό και η αλληλεγγύη μας είναι ταυτόχρονα και μια πράξη ανταρσίας ενάντια στην απάθεια και την παραίτηση. Μια δήλωση ανυπακοής και συνέχισης του αγώνα.
Γιατί όποιος λησμονεί τους συντρόφους μας λησμονεί και το σύνολο του αναρχικού αγώνα.
Στα πλαίσια λοιπόν της εβδομάδας αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους προβήκαμε ως Αναρχικός Μαύρος Σταυρός (πυρήνας έμπρακτης αναρχικής αλληλεγγύης) σε μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεων.Τοποθετήσαμε πανό σε αερογέφυρα στην Π. Ράλλη, κάναμε αφισοκόλληση σε εξάρχεια και τρόλεϊ επί της πατησιών και μια μικρή παρέμβαση με σπρέι στην Πατησίων και σε τρόλεϊ.

Στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης σε όσους και όσες λείπουν από κοντά μας !

Δύναμη σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής !

Λευτεριά σε όλους τους αναρχικούς κρατούμενους σε κάθε γωνιά του κόσμου!

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός – Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *