Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

https://athens.indymedia.org/post/1563874/

από ΚΟΝΤΡΑ 13/10/2016 12:13 μμ.

 

Την Παρασκευή 14 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί συνεχίζεται η τρομοδίκη του Επαναστατικού Αγώνα δεύτερος βαθμός). Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 4 Οκτώβρη, εξετάστηκαν τέσσερις μάρτυρες.

Μια εργαζόμενη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από το υπουργείο Οικονομικών, κατέθεσε πως όταν πήγε στη δουλειά της στις 12 Δεκέμβρη του 2005, είχε ήδη γίνει η έκρηξη, από την οποία έσπασαν τζάμια και κομπιούτερ. Την ίδια δεν την ειδοποίησε  κανένας πριν την έκρηξη, μολονότι ήταν διευθύντρια, ενώ το κατάστημα έκλεισε για είκοσι μέρες.

Ενας σεκιούριτι στο κεντρικό κατάστημα της Σίτιμπανκ στην Κηφισίας κατέθεσε, ότι ήταν στην δουλιά μαζί με έναν συνάδελφό του. Στις 4 το πρωϊ είδαν δύο άτομα, που φορούσαν μάσκες, να κόβουν τις αλυσίδες, να αφήνουν ένα αυτοκίνητο κοντά στη τζαμαρία και να φεύγουν. Δε συγκράτησαν χαρακτηριστικά, ειδοποίησαν την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Αστυνομικός της ομάδας Ζήτα, που συνόδευε τις κλούβες που πήγαιναν τον Οκτώβρη του 2004 να αλλάξουν τους ΜΑΤάδες στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφέρθηκε στην έκρηξη που έγινε όταν βρίσκονταν στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην άκρη της γέφυρας. Οταν έγινε η έκρηξη οι κλούβες με τους ΜΑΤάδες βρίσκονταν σε απόσταση 8 μέτρων, η ίδια σε απόσταση 30 μέτρων και δεν τραυματίστηκε κανένας. Την ώρα της έκρηξης η αστυνομικός  ταρακουνήθηκε πάνω στη μηχανή, χωρίς να πέσει, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να ζητά την ποινική δίωξη των δραστών.

Τελευταία κατέθεσε μια γυναίκα (η μόνη που έδωσε πολιτικό όρκο), που όπως είπε της έκλεψαν τη μηχανή, την οποία αναγνώρισε αργότερα η ίδια βλέποντάς την σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ να βρίσκεται σε αποθήκη στο Καρέα. Η μηχανή της επιστράφηκε, χωρίς τις πινακίδες.

 

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *