Τρομοδίκη για τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας

https://athens.indymedia.org/post/1562731/

από ΚΟΝΤΡΑ 11/09/2016 9:30 μμ.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, συνεχίζεται η τρομοδίκη για τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Μαρίνας Δαλιάνη, Αννυς Παπαρρούσου και Φραγκίσκου Ραγκούση.

Κατηγορούμενοι είναι οι Αργύρης Ντάλιος και Φοίβος Χαρίσης για ένταξη και συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, και οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης και  Γρηγόρης Σαραφούδης για ένταξη και συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», συμμετοχή σε ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα πρόσωπα, διακεκριμμένη οπλοφορία και για διακεκριμμένη ληστεία από κοινού.

Η εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή αγόρευσε στις 14 Ιούλη για περισσότερες από δύο ώρες. Δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, εξέτασε τα πάντα απ’ όλες τις πλευρές για τους τέσσερις πρώτους κατηγορούμενους, ενώ στην περίπτωση του Γρ. Σαραφούδη, κάπως τραβηγμένα, προσπάθησε να αποδείξει την παρουσία του στη ληστεία στο Φιλώτα. Και για την περίπτωση του Σαραφούδη, όμως, υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ύπαρξη DNA κάποιου στο τόπο τέλεσης ενός αδικήματος προκειμένου να του αποδοθεί κατηγορία. Απαιτούνται και άλλα στοιχεία.

Η εισαγγελέας κινήθηκε στα πλαίσια της τρομοδίκης για τις υποθέσεις του Βόλου και της Πεύκης και όχι στο πλαίσιο της τρομοδίκης για την ληστεία στον Πυργετό Λάρισας. Αυτό δείχνει ότι σε αυτές τις υποθέσεις η εισαγγελέας κινήθηκε απαλλαγμένη από  πολιτικές σκοπιμότητες. Σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε ολόκληρη την αγόρευσή της γιατί είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις εισαγγελέων που, απαλλαγμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες, ψάχνουν τη δικαζόμενη υπόθεση απ’ όλες τις πλευρές και δεν αισθάνονται την ανάγκη να στηρίξουν πάση θυσία ένα σαθρό κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη και των πέντε κατηγορούμενων για ένταξη και συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», είτε λόγω εκκρεμοδικίας είτε λόγω δεδικασμένου. Πρότεινε την αθώωση των Γ. Μιχαηλίδη και Δ. Πολίτη και για τις τρεις υπόλοιπες πράξεις που κατηγορούνταν και την αθώωση των Αρ. Ντάλιου και Φ. Χαρίση για την πράξη της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Για τον Γρ. Σαραφούδη πρότεινε την καταδίκη για τις πράξεις της ληστείας με καλυμμένα τα πρόσωπα και της παράνομης οπλοφορίας, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 187 παράγραφος 7 του ΠΚ, δηλαδή χωρίς τον χαρακτηρισμό της πράξης ως «τρομοκρατικής». Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την εισαγγελέα, κρίθηκε απαράδεκτη η ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση». Για την πράξη της διακεκριμένης  κλοπής από κοινού πρότεινε την αθώωσή του.

Στην αυριανή συνεδρίαση της τρομοδίκης θα πρέπει η αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού να γεμίσει ασφυκτικά.
 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *