Ενημέρωση σχετικά με την παρουσίαση στον ειδικό ανακριτή των Μ.Σεϊσίδη και Κ.Σακκά

https://athens.indymedia.org/post/1565116/

 

από αλληλέγγυοι-ες 10/11/2016 2:42 μμ.

 

Η παγίδα ήταν καλοστημένη…Σήμερα παρουσιάστηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο οι σύντροφοι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς, με βάση κλήτευση που τους είχε επιδοθεί. Η πραγματικότητα «έλαμψε», καθώς η όλη διαδικασία ήταν μια προχειροφτιαγμένη αφορμή, ώστε να επανατροφοδοτηθεί η πίεση των διωκτικών αρχών προς τους συντρόφους –και όχι μόνο- μιας και  κοινοποιήθηκε έγγραφη σχετική εντολή από τον ανακριτή για λήψη DNA του Μάριου. Ο δικηγόρος του συντρόφου κατέθεσε ένσταση πρός την σχετική εντολή, η οποία πετάχτηκε επί της ουσίας στον κάλαθο των αχρήστων. Μετά την εξοδό του από το γραφείο του ανακριτή, οδηγήθηκε στα υπόγεια κρατητήρια των δικαστηρίων, όπου και ένα μικτό λεφούσι μπάτσων (το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής που τον είχε ‘‘περιποιηθεί’’ στην Σπάρτη αλλά και μονάδες από την ομάδα μεταγωγών), εφάρμοσε εικονικό πνιγμό και πάλι, με τον σύντροφο ξαπλωμένο στο έδαφος και χειροπέδες πισθάγκωνα, σε μια διά της βίας αστραπιαία και παράνομη λήψη αμφισβητούμενου δείγματος DNA.

Το κατηγορητήριο είναι μια καταγέλαστη μπουρδολογία γενικοτήτων περί συμμετοχής των συντρόφων στην Ε.Ο Επαναστατικός Αγώνας, στηριγμένη σε ενδείξεις που δεν είναι άξιες αναφοράς λόγου, όπως τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα σε χάρτη που βρέθηκε σε αμάξι που χρησιμοποιούσε ο Γ.Πετρακάκος. Ιδιαίτερα για τον Μάριο αναφέρεται η έκδοση ταυτοτήτων, η εύρεση μιας καραμπίνας σε οικία που διέμενε ο σύντροφος Γ.Τσιρώνης στον Βόλο( ανήκει στον θανόντα ιδιοκτήτη του σπιτιού), αλλά και ότι μαζί με τους Σ.Χριστοδούλου, Γ.Τσιρώνη, τον θανόντα Σ.Δραβίλα και Γ.Πετρακάκο τέλεσε άγνωστες ακόμα εγκληματικές πράξεις!

Η εμμονή των διωκτικών αρχών, να επιβαρύνουν το προφίλ των συντρόφων, με συνεχή καλέσματα σε ανακριτές  και με την μόνιμη επωδό της συμμετοχής τους σε ένοπλες ομάδες αντάρτικου πόλης, εξυπηρετεί τις αδηφάγες ορέξεις αστυνομοδικαστικών κύκλων και το στήσιμο υπερδιογκωμένων εμποδίων στην προσπαθειά τους να απελευθερωθούν από τα μπουντρούμια της αστικής δημοκρατίας.

Η σημερινή διαδικάσια και το περαιτέρω ξετυλιγμά της, προσπαθεί να δημιουργήσει  ξεκάθαρα εντυπώσεις δυσμενείς, εν όψει της δίκης του Μάριου στις 16 Δεκέμβρη αλλά και στην εξέλιξη του υπερεφετείου δεκάδων συντρόφων, που διεξάγεται στην ειδική αίθουσα του Κορυδαλλού, με επίσης κατηγορούμενο τον Κώστα. Επόμενη παρουσία των συντρόφων στον ανακριτή, καθώς και οι δύο ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία, στις 28 Νοέμβρη.

                         ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

                                 Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

                                            ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *