Κατέρρευσε η σκευωρία της «στάσης» των πολιτικών κρατούμενων

https://athens.indymedia.org/post/1565358/

 

από ΚΟΝΤΡΑ 15/11/2016 1:20 μμ.

 

Κατέρρευσε η σκευωρία της «στάσης» των πολιτικών κρατούμενων Μια ακόμα σκευωρία σε βάρος πολιτικών κρατούμενων κατέρρευσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά. Οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Χάρης Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Αργυρού και Παναγιώτης Μασούρας απαλλάχτηκαν από τις βαρύτατες κατηγορίες της στάσης και της απόπειρας απόδρασης, που θα τους φόρτωναν με πολλά χρόνια φυλακή τον καθένα. Η κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών (σε μπάτσους) μετατράπηκε σε πταίσμα (όλως ελαφρές σωματικές βλάβες) και κρίθηκε παραγεγραμμένη. Ηταν το τελευταίο φύλλο συκής με το οποίο οι δικαστές προσπάθησαν να καλύψουν μια καραμπινάτη σκευωρία του αστυνομικού μηχανισμού καταστολής.

Τα γεγονότα συνέβησαν στη δεύτερη συνεδρίαση της πρώτης τρομοδίκης για το Χαλάνδρι, στις 24 Γενάρη του 2011. Μετά από την ανακοίνωση μιας σειράς προκλητικών παρεμπιπτουσών αποφάσεων από την πρόεδρο Μ. Βαρελά, οι κατηγορούμενοι ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συνεδρίαση. Η φρουρά τους έδεσε τα χέρια πίσω με χειροπέδες και τους οδηγούσε από το διάδρομο προς το χώρο κράτησης, όταν μέσα στην αίθουσα, συγγενής πολιτικού κρατούμενου είδε έναν ασφαλίτη της Αντιτρομοκρατικής (Γ. Μουρδουκούτας) να κάνει καταγραφή των παρευρισκόμενων με το κινητό του. Εβαλε τις φωνές, έγινε φασαρία, την άκουσαν οι κρατούμενοι από το διάδρομο και γύρισαν μέχρι την είσοδο της δικαστικής αίθουσας, παρά την προσπάθεια της φρουράς να τους εμποδίσει.

Το επεισόδιο έληξε εκεί, όμως ο αστυνομικός κατασταλτικός μηχανισμός αποφάσισε να του δώσει συνέχεια, σε μια προσπάθεια να σκορπίσει τον τρόμο στους πολιτικούς κρατούμενους, ενόψει και των τρομοδικών που θ’ ακολουθούσαν. Τους τύλιξαν, λοιπόν, σε μια κόλλα χαρτί με τις βαρύτατες κατηγορίες της στάσης (κακουργηματικού χαρακτήρα), της απόπειρας απόδρασης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών. Και βέβαια, ο δικαστικός μηχανισμός, ο άλλος βραχίονας της καταστολής, έδωσε συνέχεια στην υπόθεση, οδηγώντας την στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο ακροατήριο, οι οχτώ από τους έντεκα αστυνομικούς, που κατέθεσαν, «μάζεψαν» τις καταθέσεις τους. Οι μάρτυρες υπεράσπισης, η γνωστή δικαστική συντάκτρια Κατερίνα Κατή, ο συντάκτης της «Κόντρας» Γεράσιμος Λιόντος, ο δικηγόρος Δημήτρης Κατσαρής και η μητέρα του Π. Μασούρα, περιέγραψαν τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορούμενων από όλες τις κατηγορίες. Το δικαστήριο, όπως προαναφέραμε, αποφάσισε την απαλλαγή από τις δύο σοβαρές κατηγορίες και τη μετατροπή της τρίτης σε πταίσμα που έχει παραγραφεί.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Φρ. Ραγκούσης, Γ. Καγκαρλιάς, Θ. Μαντάς και ένας που διορίστηκε από το δικαστήριο (στον Π. Μασούρα), το όνομα του οποίου δε συγκρατήσαμε.  

ΚΟΝΤΡΑ   http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/27335.Κατέρρευσε-η-σκευωρία-της-«στάσης»-των-πολιτικών

Διόρθωση

από @ 15/11/2016 10:54 μμ.

Εκ παραδρομής γράψαμε λάθος το όνομα ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης των πολιτικών κρατούμενων. Το σωστό είναι: Γ. Κακαρνιάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *