Εφετείο ΕΑ: Ακόμα εκκρεμεί το αίτημα Μαζιώτη για την αμερικάνικη πρεσβεία

https://athens.indymedia.org/post/1565330/

 

από Κόντρα 14/11/2016 9:04 μμ.

Αύριο, Τρίτη 15 Νοέμβρη,  συνεχίζεται η τρομοδίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα (δεύτερος βαθμός), με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση (2 Νοέμβρη)  εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες (δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που έμενε κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία).

Ο ένας αστυνομικός είναι ο τρίτος από τους ΜΑΤάδες που δέχτηκαν την επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού. Δεν αναγνώρισε κανένα από τους ένοπλους αντάρτες του ΕΑ, γιατί είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Η επίθεση αυτή έγινε ως απάντηση στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο ΕΑ είχε προειδοποιήσει τον αστυνομικό μηχανισμό ότι θα απαντήσει σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο δεύτερος αστυνομικός κατέθεσε για την τριπλή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Μετά από ερώτηση του Ν. Μαζιώτη παραδέχτηκε ότι είχαν αποκλείσει την οδό Κρέοντος και ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι στο δρόμο (κατά συνέπεια, δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή). Ο εισαγγελέας Π. Πούλιος προσπάθησε και πάλι, με  ερωτήσεις του στους αστυνομικούς, να πάρει απαντήσεις ότι υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.

Επίσης, ο εισαγγελέας εισήγαγε ως αναγνωστέο έγγραφο με δακτυλικά αποτυπώματα.

Κλείνοντας, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι για την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούνται και καταθέτουν άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτα, ενώ το αίτημα του Ν. Μαζιώτη να κληθούν να καταθέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. Το τρομοδικείο εξακολουθεί να μην αποφασίζει.

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/27332.Εφετείο-ΕΑ-Ακόμα-εκκρεμεί-το-αίτημα-Μαζιώτη-για

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *