Αθήνα – Ανακοίνωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα

 

από @ 19/01/2017 3:41 μμ.

 

Τη Τρίτη 17-1-17 λάβαμε τις δύο αφίσες που αφορούσαν τη πορεία η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει 21-1-17 Σάββατο στο Μοναστηράκι.

Βλέποντας τις δύο αφίσες η μια από τις οποίες βγήκε από τη συνέλευση αλληλέγγυων και η δεύτερη από τη συνέλευση αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους συμπεράναμε τα εξής:

Και στις δύο αφίσες απουσιάζει το γεγονός της σύλληψης της Αθανασοπούλου και της Ρούπα, το τρίτο στη σειρά κατασταλτικό γεγονός ενάντια στον επαναστατικό αγώνα.

Η πρώτη όμως αφίσα (της συνέλευσης αλληλέγγυων) αναφέρει τις δύο συντρόφισσες, κάνοντας εκτενή μάλιστα αναφορά σε δηλώσεις που κάναμε αμέσως μετά τις συλλήψεις και επ’αφορμή της παρουσίας μας στην Ευελπίδων.

Συνεπώς η αφίσα αυτή καλύπτει με αυτό το τρόπο το γεγονός.

Όσον αφορά την αφίσα της συνέλευσης αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε αναφορά, τόσο στο γεγονός της σύλληψης όσο και των προσώπων που συνελήφθησαν, δηλαδή της Αθανασοπούλου και της Ρούπα.

Ενώ καλείται μια πορεία για ένα πολιτικό γεγονός, το κατασταλτικό χτύπημα ενάντια στον Ε.Α και τις συλλήψεις δύο μελών του, στην αφίσα της συνέλευσης αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους δεν υφίσταται κανένα γεγονός ούτε υπάρχουν τα πρόσωπα που συνελήφθησαν.

Η συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε να καλεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή (πέρσι, πριν ένα μήνα) σε μια πορεία για τα μέλη του Ε.Α, σε οποιαδήποτε δηλαδή συγκυρία.

Αν η πορεία του Σαββάτου γίνεται με αφορμή τουλάχιστον την κατασταλτική επίθεση της 5-1-17, η συγκεκριμένη αφίσα είναι εκτός θέματος.

Δηλαδή, αφορά μια άλλη πορεία όχι τη συγκεκριμένη.

Επειδή στην οποιαδήποτε κίνηση αλληλεγγύης που αφορά σε συλλήψεις συντρόφων, ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ως προς τις επιλογές αγώνα είναι δεδομένο ότι το ιστορικό γεγονός ενός κατασταλτικού χτυπήματος είναι αδύνατο να απουσιάζει (όλα τα παραπάνω όσοι θυμούνται τα είχαν εκφράσει επανειλημμένα τόσο η Ρούπα όσο και ο Μαζιώτης όταν βρίσκονταν εκτός φυλακής σε συνελεύσεις και εκδηλώσεις), πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη αφίσα είναι λάθος.

Κάνοντας μια παρένθεση εδώ να πούμε πως ότι αναφέρεται σε αυτή την ανακοίνωση τα έχει πει μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην συνέλευση η Ρούπα ζητώντας να αποσυρθεί η συγκεκριμένη αφίσα, αφού δεν είναι του πολιτικού μας επιπέδου ο οποιοσδήποτε αιφνιδιασμός.

Όπως επίσης έχει ανακοινωθεί στη συνέλευση ότι η υπεράσπιση αυτής της αφίσας, η οποία εκφραζόταν με το γεγονός ότι θα συνεχίζει να κολλιέται θα μας υποχρέωνε να τοποθετηθούμε δημόσια.

Με δύο λόγια οτιδήποτε αναφέρεται σε αυτή την ανακοίνωση, έχει ανακοινωθεί στην ίδια τη συνέλευση.

Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για αυτό το ζήτημα;

Γιατί ζητήσαμε να αποσυρθεί;

Γιατί δεν πρόκειται για μια αφίσα που έβγαλε μια οποιαδήποτε ομάδα.

Είναι γνωστό πως με αφορμή κάποιο κατασταλτικό γεγονός, αυτοί που θέλουν να δράσουν με αφορμή αυτό, βγάζουν το λόγο που θέλουν συχνά αξιοποιώντας το προς ιδίον πολιτικό όφελος.

Κανένας δε μπορεί να το εμποδίσει αυτό, πλην όμως ο καθένας κρίνεται πολιτικά με βάση το πως τοποθετείται στα γεγονότα.

Και δέχεται τις ανάλογες πολιτικές απαντήσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Αυτό όσον αφορά τις συνθήκες του χώρου.

Όσον αφορά την υπόθεση μας, την υπόθεση του Ε.Α, όλοι γνωρίζουν πως αν κάτι πιστεύουμε ότι υπονομεύει την υπόθεση, δεν θα το αφήσουμε αναπάντητο και ο καθένας αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος των επιλογών του.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη αφίσα πιστεύουμε τα εξής:

Ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης μιας συνέλευσης που ασχολείται με την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους, είναι η ίδια η ανάδειξη των πολιτικών γεγονότων που αφορούν σε συλλήψεις.

Στο ερώτημα στο αν έχει προϋπάρξει οποιαδήποτε αφίσα που να αφορά σε προηγούμενο γεγονός συλλήψεων και να απουσιάζει το ίδιο το γεγονός ή οι πρωταγωνιστές του γεγονότος, δε λάβαμε απάντηση.

Ακόμα και αν εκ παραδρομής έχει συμβεί, εμείς και πάλι θα αντιδρούσαμε.

Μια εξήγηση για αυτό δε λάβαμε.

Θα δεχόμαστε αν και με δυσκολία τον ισχυρισμό ότι έγινε λάθος όχι σκόπιμο.

Σε αυτή τη περίπτωση και αφού εμείς τους έχουμε επισημάνει το πολιτικό λάθος και αφού πρόκειται για λάθος που δεν είχε πολιτική σκοπιμότητα, η φυσιολογική αντίδραση θα ήταν να σταματήσει να κολλιέται.

Στο γεγονός ότι κάποια κομμάτια είχαν ήδη κολληθεί πριν την επικοινωνία της Ρούπα με την συνέλευση, η συντρόφισσα είπε πως ότι έγινε έγινε, αλλά να σταματήσει από δω και στο εξής να κολλιέται .

Αναφερόμενοι στο πολιτικό ρόλο της συνέλευσης η συντρόφισσα δήλωσε πως η συγκεκριμένη αφίσα τον ακυρώνει.

Και αυτό με βάση την εξαφάνιση του ιστορικού γεγονότος και την εξαφάνιση των προσώπων με τα οποία υποτίθεται ότι η συνέλευση αυτή οφείλει να ασχοληθεί.

Η αναφορά στην όποια πολιτική γειτνίαση της συνέλευσης με τον Ε.Α μέσω της παρουσίασης στην αφίσα θέσεις της οργάνωσης που αφορά στη στρατηγική της δράσης μας, για την οποία δράση πληρώνουμε βαρύ τίμημα, πλάι στην απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στους πρωταγωνιστές αυτής της στρατηγικής αγώνα, καθιστά την αφίσα αυτή ακόμα πιο προβληματική.

Η απάντηση που λάβαμε την επόμενη της επικοινωνίας με τη συνέλευση ήταν ότι η αφίσα θα συνεχίσει να κολλιέται και ότι θα μας σταλεί γράμμα.

Επειδή η συλλογική απόφαση πάρθηκε και νομιμοποιεί τη συγκεκριμένη αφίσα, συνεπώς δεν αποδέχεται η συνέλευση ότι είναι λάθος.

Πράγμα που συνεπάγεται ότι είναι σωστή.

Υποχρεωθήκαμε να τοποθετηθούμε δημόσια για αυτό και χωρίς να περιμένουμε εσωτερικό γράμμα, αφού οφείλουμε να μιλήσουμε πριν η πορεία πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου η συντρόφισσα Ρούπα που μίλησε στη συνέλευση, περίμενε απάντηση την οποία δεν πήρε.

Η απόφαση για την αφίσα συζητήθηκε και συλλογικά αποφασίστηκε ότι πρέπει να κολληθεί.

Συνεπώς εμείς προχωρήσαμε.

Το αν προέκυψε αυτό το ζήτημα και κυρίως, το αν υποχρεωνόμαστε να μιλήσουμε δημόσια για αυτό, δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά η συνέλευση που ανέλαβε το πολιτικό βάρος συλλογικά να σηκώσει μια αφίσα που αποσιωπά το ιστορικό γεγονός των συλλήψεων και των προσώπων που συνελήφθησαν.

Όπως επίσης, είναι η ίδια υπεύθυνη για το γεγονός ότι με αυτή την απόφαση αποδέχεται ότι η ίδια ακυρώνει τον πολιτικό της ρόλο και αποστολή, αυτόν της αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, αφού αυτοί, οι οποίοι είναι πρόσωπα και στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, με πολύ βαριά ιστορία, πετιούνται εκτός του πλαισίου αλληλεγγύης παρέα με το ιστορικό γεγονός της σύλληψης τους.

Γιατί αλληλεγγύη σε μια ένοπλη επαναστατική οργάνωση διαχωρισμένη από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, δεν είναι αλληλεγγύη.

 

Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα:

 

Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα

Ρούπα Πόλα

Μαζιώτης Νίκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *