ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ Α΄ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΗ 2017

Το παρόν ενημερωτικό που ακολουθεί το έλαβε η εκπομπή ” Κραυγές απ΄τα Κελιά” από την Πόλα Ρούπα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εφετείου της Α΄δίκης του Ε.Α, ΣΤΙς 30 Ιούνη 2017.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εφετείου της Α΄δίκης  του Επαναστατικού Αγώνα, την Παρασκευή 30 Ιούνη 2017 και ενώ ξεκινούσε να μιλήσει ο Νίκος Μαζιώτης, ο Κώστας Γουρνάς, ο οποίος κάθονταν πίσω του, του επιτέθηκε να τον κτυπήσει. Μπήκαν στην μέση μπάτσοι και απομάκρυναν τον Νίκο Μαζιώτη. Η συνεδρίαση διακόπηκε και ο Κώστας Γουρνάς αποχώρησε για την πτέρυγα του υπογείου όπου κρατούνται τόσο ο Νίκος Μαζιώτης όσο και ο Κώστας Γουρνάς. Εν τω μεταξύ σε πλήρη συντονισμό με την όλη παράσταση του Κώστα Γουρνά αλληλέγγυοι δικοί του είχαν έρθει να παρακολουθήσουν.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Γουρνάς επιτέθηκε στον Νίκο Μαζιώτη είναι γραμμένο στα πρακτικά του δικαστηρίου.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρατήθηκε για 8 ώρες σε απομόνωση στα κρατητήρια των δικαστηρίων και ο Κώστας Γουρνάς πήγε με το έτσι θέλω στο κελί του Νίκου Μαζιώτη και πέταξε τα πράγματά του.

Ενώ ο Νίκος Μαζιώτης ζητούσε να μην κρατείται στην απομόνωση και να γυρίσει στην πτέρυγά του, ο Κώστας Γουρνάς ζήτησε προστασία απ΄την υπηρεσία και να πάρει τον Ν.Μαζιώτη απ΄την πτέρυγα.

Η διεύθυνση της φυλακής ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Κώστα Γουρνά, άφησε τον ίδιο – ο οποίος ήταν και αυτός που έκανε την επίθεση – στην θέση του, ενώ ο Ν. Μαζιώτης κρατείται τώρα στην β’ θέση του υπογείου, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε απομόνωση. 

 

* Εδώ μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το ηχητικό της παρούσης συνεδρίασης: http://radio98fm.org/audio/efeteio-ea-iouniou30/

Υ.Γ Αυτό το ηχητικό κατέβηκε από τις Ρ.Α.Ε, 93,8 FM αυθέρετα χωρίς καν να ερωτηθεί η εκπομπή “Κραυγές Απ΄τα κελιά”.


 

About kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !
This entry was posted in Eφετείο Α' ΔΙΚΗΣ Ε.Α, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *