Συνέχιση δίκης του Τάσου Θεοφίλου

https://athens.indymedia.org/post/1567815/

από @Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου 08/01/2017 10:21 μμ.

Στις 10 Γενάρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων. Καλώντας και αυτή τη φορά τον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο του αγώνα να σταθεί στο πλευρό του συντρόφου, θα θέλαμε να σημειώσουμε ορισμένα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση (20 Δεκέμβρη). Περιστατικά που θα πρέπει να αξιολογηθούν προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας για την πορεία της δίκης, η οποία θα καθορίσει και την τελεσίδικη απόφαση για τον σύντροφο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

  Στις 10 Γενάρη συνεχίζεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων. Καλώντας και αυτή τη φορά τον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο του αγώνα να σταθεί στο πλευρό του συντρόφου, θα θέλαμε να σημειώσουμε ορισμένα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση (20 Δεκέμβρη). Περιστατικά που θα πρέπει να αξιολογηθούν προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας για την πορεία της δίκης, η οποία θα καθορίσει και την τελεσίδικη απόφαση για τον σύντροφο.

 

Ξεκινώντας με την εξέταση της Ευαγγελίας Μίχα, αδερφής του θανόντος οδηγού ταξί, έγινε εμφανής η πρόθεση όχι μόνο ανεβάσματος των τόνων σε σχέση με το πρωτόδικο αλλά και «τελειώματος» του συντρόφου, όπως διατυπώθηκε από τη συνήγορό του. Η Ευαγγελία Μίχα, για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια, αναφέρθηκε σε κάποια αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν έξω από την τράπεζα την ώρα της συμπλοκής και ισχυριζόταν ότι αυτός που φορούσε το καουμπόικο καπέλο ήταν αυτός που πάλευε με τον ταξιτζή. Και προς επίρρωση των νέων αυτών, καθόλα αυθόρμητων και αξιόπιστων δεδομένων, η Ευαγγελία Μίχα έσπευσε να τονίσει, πάλι για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, ότι ο ληστής με το καουμπόικο καπέλο είναι ολόιδιος με τον Τάσο Θεοφίλου, πράγμα που είχε διαπιστώσει από την αρχή παρακολουθώντας τις πρώτες μέρες μετά τη ληστεία το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της ALPHABANK. Η αναξιοπιστία της συγκεκριμένης μάρτυρα δεν καταδείχτηκε μόνο μέσα από τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να πάρουν πειστικές εξηγήσεις για το τραγικά αργοπορημένο των καταθέσεών της αλλά και για τη μυστηριώδη άμεση πρόσβασή της στο περιβόητο βίντεο της τράπεζας (τη στιγμή που το βίντεο αυτό παρουσιάστηκε ως στοιχείο ξαφνικά και μεσούσης της πρωτόδικης διαδικασίας), αλλά και από την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία απευθυνόμενη στην αδερφή του θανόντος της υπενθύμισε ότι αυτές οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και αφορούν έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι ένοχος, μπορεί όμως να είναι και αθώος.

 

Τη σκυτάλη, με όλες τις έννοιες, πήρε ο τμηματάρχης της αντιτρομοκρατικής και μόνιμος επαγγελματίας ψευδομάρτυρας σε δικαστήρια αναρχικών Χαρδαλιάς. Επιλέγοντας και αυτός (τυχαία άραγε;) μια στάση αρκετά πιο επιθετική σε σχέση με το πρωτόδικο, ξεκίνησε απαγγέλοντας κάθε ανυπόστατη αράδα της δικογραφίας, βάσει της οποίας προέκυπτε (παρά το γεγονός βέβαια ότι στο πρωτόδικο καταρρίφθηκε από την ίδια την απόφαση) η υποτιθέμενη συμμετοχή του συντρόφου στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Όμως  ο κ. Χαρδαλιάς είχε όρεξη. Που είτε του την άνοιξε η προηγούμενη μάρτυρας είτε ο διακαής του πόθος (όπως εμμέσως πλην σαφώς ομολόγησε) να ξεπλυθεί από εκείνο το «εγώ δεν είπα, μπορεί και να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία» που του είχε ξεφύγει στο πρώτο δικαστήριο. Ο βρώμικος ρόλος της υπηρεσίας του κ. Χαρδαλιά -και η λέξη βρώμικος ίσως να παραείναι λίγη αν σκεφτεί κανείς την αιχμαλωσία που επιβλήθηκε στον εξάχρονο Βίκτορα Λάμπρο προκειμένου τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής με ατόφια την ευθύνη των συριζαίων πολιτικών τους προϊσταμένων να εκδικηθούν τον αμετανόητο επαναστατικό αγώνα των γονιών του Ρούπα Μαζιώτη- ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Τι στοιχεία ανθρώπων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Θεοφίλου και χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά αυτοκινήτου που όμως δεν απασχόλησε ποτέ και με κανέναν τρόπο επιστρατεύτηκαν (ακόμα και η εισαγγελέας αναρωτήθηκε: γιατί μας το λέτε αυτό;), τι απείρου κάλλους (αυθόρμητες άραγε;) συζητήσεις περί dna και αξιοπιστίας του με τη δεύτερη εξ αριστερών της προέδρου δικαστίνας διαδραματίστηκαν, τι εμείς δεν φακελώνουμε ανθρώπους ξεστομίστηκαν… Ο κ. Χαρδαλιάς στο ρόλο του ψευδομάρτυρα ήταν ασυγκράτητος. Μέχρι τη στιγμή βέβαια που ξεκίνησαν να τον κατακεραυνώνουν με ερωτήσεις τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης όσο και ο ίδιος ο Τάσος Θεοφίλου. Εκεί ο κ. Χαρδαλιάς έχασε την ψυχραιμία του και προκειμένου να μην εκτεθεί περαιτέρω, τόσο ο ίδιος όσο και η υπηρεσία του, αρκέστηκε στην παλιά γνωστή απάντηση κάθε αστυφύλακα που καλείται να λογοδοτήσει για τις πράξεις του: «Δεν γνωρίζω. Είναι εκτός της αρμοδιότητάς μου».

 

Όσο γελοίες και κατασκευασμένες, σκηνοθετημένες και κακοπαιγμένες και αν είναι οι συγκεκριμένες μαρτυρίες, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Να προστατεύσουμε με την παρουσία μας και την αλληλεγγύη μας τον σύντροφό μας, χωρίς να επιτρέψουμε σε κανέναν ψευδομάρτυρα, σε καμία εντεταλμένη πολιτική αγωγή να στήσει παιχνίδια σκοπιμοτήτων και συμφερόντων στην πλάτη του Τάσου Θεοφίλου. Δεν ξεχνάμε ότι η πρωτόδικη ποινή (25 χρόνια) που επιβλήθηκε είναι εξωφρενική και ότι σήμερα αυτό που διακυβεύεται μπορεί να είναι από την οριστική απαλλαγή του συντρόφου από όλες τις κατηγορίες μέχρι την επιβολή ποινής μεγαλύτερης από την ισόβια κάθειρξη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

  Συνέχιση της δίκης Τρίτη 10 Γενάρη, ώρα 9.00, όροφος 6ος, Εφετείο (Λουκάρεως)     Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *