ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή η ελλιπής αφίσα θα σηματοδοτήσει την επίσημη  αρχή της διάσπασης της  Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές
.

Ένα κύριο σώμα της συνέλευσης αλληλεγγύης θα  παρακάμψει αδίκως την κριτική της ίδιας της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα ως προς το σώμα της συνέλευσης  για την απουσία των ονομάτων των συλληφθέντων συντροφισσών Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου στις 5 Γεννάρη 2017 εξαιτίας των οποίων δηλαδή καλέστηκε η πορεία ενάντια στην κατασταλτική επίθεση στον Επαναστατικό Αγώνα για τον οποίο οι συντρόφισσες πήραν την ευθύνη.

«Κραυγές απ΄τα κελιά»

——————————————————————————————-

https://athens.indymedia.org/post/1568042/

 

από Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές 15/01/2017 9:45 πμ.

 

Καμία άρχουσα τάξη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα προνόμιά της χωρίς την επιβολή των όπλων. Οι ένοπλες επιθέσεις που στοχεύουν νευραλγικά σημεία του κρατικού μηχανισμού και του κεφαλαίου, προκαλούν τριγμούς στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Ειδικότερα σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, λόγω της κρίσης του καπιταλισμού, όπου η κοινωνική επανάσταση είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις 5/1/2017 συλλαμβάνονται οι αναρχικές  Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Μαζί με τη μητέρα του βρίσκεται και ο εξάχρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος απαγάγεται από το κράτος και καταλήγει έγκλειστος και φρουρούμενος στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, αποκλεισμένος από το συγγενικό του περιβάλλον. Η Πόλα Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τους να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στους συγγενείς του. Αίτημα το οποίο κερδήθηκε μετά από 4 ημέρες απεργία πείνας και δίψας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδειχτεί πρωταθλήτρια στις «καινοτομίες», αφού μετέτρεψε την τρόικα σε «θεσμούς», αφού «έσκισε» τα μνημόνια υπογράφοντας άλλο ένα, έπρεπε να αποδείξει ότι η συνέχεια του κράτους υπάρχει και εφαρμόζεται με πυγμή και στην «αντιτρομοκρατική» πολιτική της. Έτσι, ο 6χρονος γιός της Ρούπα και του Μαζιώτη οδηγήθηκε στην απομονωμένη πτέρυγα της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου παίδων, φρουρούμενος από την «αντιτρομοκρατική», την κρατική ασφάλεια και δυνάμεις ΟΠΚΕ.

Αυτή η μεθόδευση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού ήταν το τίμημα της συνέπειας, της συνέχειας, της αταλάντευτης στάσης των συντρόφων μας στον αγώνα ενάντια στην οικονομική και πολιτική ελίτ, στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Ο Επαναστατικός Αγώνας βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της κρατικής καταστολής αφού η αντιμετώπισή του, όπως και γενικότερα του ένοπλου αγώνα, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την επιβίωση του καθεστώτος επιδιώκοντας την εξάλειψη του εσωτερικού εχθρού. Καμία άρχουσα τάξη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα προνόμιά της  χωρίς την επιβολή των όπλων. Οι ένοπλες επιθέσεις που στοχεύουν νευραλγικά σημεία του κρατικού μηχανισμού και του κεφαλαίου, προκαλούν τριγμούς στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Ειδικότερα σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, λόγω της κρίσης του καπιταλισμού, όπου η κοινωνική επανάσταση είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση.

Δεν είναι τυχαίο το ιστορικό, πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετείται η δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2003 με την διπλή βομβιστική επίθεση κατά των δικαστηρίων της σχολής ευελπίδων. Αναλύοντας το ιστορικό, οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο της περιόδου επιτέθηκε σε διεθνείς τραπεζικούς κολοσσούς (Eurobank, Citybank), στο θεσμό της αστικής δικαιοσύνης (δικαστήρια σχολής Ευελπίδων), σε κρατικούς φορείς που λεηλατούν τον κοινωνικό πλούτο (χρηματιστήριο, υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Εργασίας), σε πρωταγωνιστές σκανδάλων (Βουλγαράκης, απαγωγές Πακιστανών, υποκλοπές), σε ιμπεριαλιστές (πρεσβεία ΗΠΑ), στους ένστολους δολοφόνους της δημοκρατίας (ΜΑΤ, αστυνομικά τμήματα), σε πολυεθνικές που θησαυρίζουν από τον κοινωνικό πλούτο και καταστρέφουν το περιβάλλον (Shell).

Στις 10 Μαρτίου 2010, σε προπαρασκευαστική επιχείρηση της οργάνωσης μέλη της οργάνωσης συμπλέκονται με το πλήρωμα ενός περιπολικού της αστυνομίας. Η ανταλλαγή πυροβολισμών είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί το μέλος της οργάνωσης Λάμπρος Φούντας.

Η πρώτη δίκη της οργάνωσης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 2013 και αφορούσε την δράση της οργάνωσης κατά την περίοδο 2003-2010.

Τον Ιούνιο του 2012 και ενώ τελείωνε η δίκη, τα δυο μέλη της οργάνωσης, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους (λόγω 18μηνου) και περνούν στην παρανομία, για να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για τον Κομμουνισμό και την Αναρχία. Ενώ επικηρύχτηκαν από το κράτος με το ποσό του 1εκατομυρίου ευρώ έκαστος.

Μέσα στα πλαίσια αυτά έγινε η επαναδραστηριοποίηση του Επαναστατικού Αγώνα από το Κομάντο Λάμπρος Φούντας με την επίθεση στις 10 Απριλίου 2014 στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Μια ενέργεια που συνέχιζε τη στρατηγική της οργάνωσης που είχε εγκαινιαστεί το 2009.

Στις 16 Ιουλίου 2014 μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι με τους φρουρούς του κράτους, συλλαμβάνεται τραυματισμένος ο Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Ο σύντροφος υπερασπίστηκε τη ζωή και την ελευθερία του με το όπλο στο χέρι.

Η απόπειρα απόδρασης στις 21 Φεβρουαρίου 2016 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, που πραγματοποίησε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, ήταν μια επαναστατική πράξη για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης.

Στην 2η δίκη της οργάνωσης που ξεκίνησε 16/10/2015 και ολοκληρώθηκε στις 3/3/2016 ο σύντροφος Ν. Μαζιώτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση στη Τράπεζα της Ελλάδας και επιπλέον 129 χρόνια για την συμπλοκή στο Μοναστηράκι καθώς και δύο απαλλοτριώσεις τραπεζών. Η ποινή των ισοβίων όπως και η απαγωγή ενός 6χρονου παιδιού, εκτός της εκδικητικότητας και του εκβιασμού από την μεριά του κράτους απέναντι στους συντρόφους Μαζιώτη και Ρούπα, θέλει να λειτουργήσει παραδειγματικά προς το σύνολο των συντρόφων που επιλέγουν την ένοπλη δράση, αλλά και αποτρεπτικά στο να οικειοποιηθεί ο ένοπλος αγώνας και από άλλους αγωνιστές.

Ζητούμενο για το κράτος είναι η αντιμετώπιση κάθε μορφής αντίστασης, ο εκφοβισμός όσων έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε συνεχή ρήξη με την εξουσία. Ο εσωτερικός εχθρός καθώς και οι αιχμάλωτοι αυτού του πολέμου πρέπει να χτυπηθούν με όλα τα μέσα. Οι πολιτικοί κρατούμενοι, είτε συμμετείχαν είτε κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε  ένοπλες οργανώσεις ή για απαλλοτριώσεις τραπεζών, είναι μέρος του κοινού μας αγώνα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επαναστατικού κινήματος. Γι΄αυτό και η αντιμετώπιση τους από το κράτος είναι «ειδική». Τρομονόμοι, ειδικά δικαστήρια, ειδικές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης, ειδικές συνθήκες κράτησης, ειδική μεταχείριση στο ζήτημα των αδειών κλπ.

Η δική μας απάντηση βρίσκεται στο δρόμο της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και της όξυνσης του συνολικότερου αγώνα με όλα τα μέσα για την Επανάσταση, τη μόνη λύση για να αποδεσμευτούμε από το βάρβαρο κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Για να χτίσουμε ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

 

ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΥΣ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 ΣΤΙΣ 12:00 – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,
τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *