ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΒΙΚΤΩΡΑ ΛΑΜΠΡΟ

https://www.kinimatorama.net/event/87558

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στις 21.00

Πού : Αθήνα

ΑΣΟΕΕ
Πατησίων 76 (28ης Οκτωβρίου)
(πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Βικτώρια)

 

Συναυλία οικονομικής στήριξης

Συναυλία οικονομικής στίριξης του Βίκτωρα-Λάμπρου γιο των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Π.Ρούπας & Ν.Μαζιώτη.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2017, μετά από εισβολή της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι τους, συλλαμβάνεται το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα με τον 6χρονο γιο της Βίκτωρα – Λάμπρο. Ταυτόχρονα, αιχμαλωτίζεται από το κράτος και ένα ακόμη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Οι κατασταλτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί του καθεστώτος από τη πρώτη στιγμή έβαλαν σε εφαρμογή ένα επαίσχυντο σχέδιο προσπάθειας εκφοβισμού των Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, μέσω του γιου τους.

Ο Βίκτωρας Λάμπρος αντιμετωπίστηκε εξαρχής ως «τρομοκράτης». Κρατήθηκε για ώρες στη Γ.Α.Δ.Α., αφού είχε αποσπαστεί βίαια από την μητέρα του, ανακρίθηκε, πέρασε από «σήμανση» και οδηγήθηκε, κάτω από άκρα μυστικότητα, στην κλειστή μονάδα του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων. Και ενώ το σύνηθες θα ήταν ευθύς εξαρχής να δοθεί άμεσα στους οικείους του, γιαγιά και θεία που βρίσκονταν εκεί, ο Βίκτωρας Λάμπρος βρέθηκε να φυλάσσεται από ένοπλους φρουρούς και σε πλήρη απομόνωση. Μια απομόνωση που έληξε μόνο μετά από απεργία πείνας και δίψας του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, ο Βίκτωρας Λάμπρος είναι ακόμα αιχμάλωτος κάτω από τον διαρκή έλεγχο του κράτους, καθώς βρίσκεται υπό περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, πρόταση της εισαγγελίας είναι να παραμείνει εγκλωβισμένος σε αυτό το καθεστώς μέχρι την ενηλικίωση του.

Επιπλέον, οι αρχές μεθοδεύουν την δίκη που θα ακολουθήσει – δεν έχει επιτραπεί η μεταγωγή των Ρούπα και Μαζιώτη εκεί – καθώς επιδιώκουν να αφαιρέσουν την γονική επιμέλεια του Βίκτωρα-Λάμπρου από τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Δική τους απαίτηση είναι να παραχωρηθεί η φυσική επιμέλεια-φροντίδα στη γιαγιά και τη θεία του παιδιού μέχρι το τέλος της αιχμαλωσίας τους.

Ο κανιβαλισμός απέναντι στον Βίκτωρα Λάμπρο δεν είναι τυχαίος (ούτε μας εκπλήσσει). Το κράτος με όλα του τα «όπλα», τον μετατρέπει από παιδί σε μοχλό πίεσης και εκδικητικό μέσο απέναντι στους Π. Ρούπα και τον Ν. Μαζιώτη, αλλά και σαν παραδειγματική τιμωρία, που στοχεύει οποιονδήποτε παλεύει ενάντια στην εξουσιαστική κυριαρχία. Σκοπός του κράτους – πάντα και όχι τώρα – είναι ο εκφοβισμός και το τσάκισμα των εχθρών του, δηλαδή κάθε αγωνιζόμενου υποκειμένου, “χτυπώντας” ακόμη και τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές του σχέσεις. Για να διατηρήσει, λοιπόν, την ”ησυχία την τάξη και την ασφάλεια ” το καθεστώς θέλει να σπείρει το αίσθημα του φόβου προς πάσα κατεύθυνση, επιδιώκοντας ο κάθε άνθρωπος, που αντιστέκεται με οποιαδήποτε μαχητικά χαρακτηριστικά, να παραιτηθεί.

Η πραγματοποίηση, λοιπόν, συναυλίας οικονομικής ενίσχυσης αποτελεί μια ελάχιστη πράξη για την κάλυψη των βασικών αναγκών του Βίκτωρα Λάμπρου και της οικογένειας του, με πιο άμεση την οικονομική στήριξη για τα έξοδα του δικαστηρίου, που θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτώβρη. Ωστόσο, πέρα από από την αναγκαιότητα οικονομικής ενίσχυσης, οφείλουμε όλοι ατομικά ή συλλογικά να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύει ο κρατικός μηχανισμός στον Βίκτωρα-Λάμπρο, ώστε να λάβει τέλος η ομηρία του.

  • Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους
  • Να αφεθεί ελεύθερος ο Βίκτωρας – Λάμπρος στην οικογένειά του. Κανένας περιοριστικός όρος.
  • Ούτε να το σκέφτονται να αφαιρέσουν την γονική επιμέλεια από την Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, όσο βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας .

Αναρχική Θεατρική Συλλογικότητα Ύβρις και Αλληλέγγυοι/ες

 

This entry was posted in Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *