Δήλωση του Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά -21 ottobre 2017 – Φυλακές Lannemezan

Στις 21 Οκτώβρη 2017, γύρω από τις φυλακές Lannemezan ( όπου κρατείται ο σύντροφος Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά), πραγματοποιήθηκε μια πορεία αλληλεγγύης στην οποία συμμετείχαν γύρω στους 400 συντρόφους και στην διάρκεια της οποίας διαβάστηκε μια δήλωση του Ζωρζ, που γράφτηκε από τον σύντροφο με αφορμή την κινητοποίηση.

 

Δήλωση του Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά

21 ottobre 2017

 

Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ες, αγαπητοί/ες φίλοι/φίλες

Η συγκέντρωσή σας μπροστά εδώ σε αυτά τα αποτρόπαια τείχη μας δίνει πολύ δύναμη και ζεσταίνει τις καρδιές μας. Το περιβάλλον, ολόκληρο το περιβάλλον αλλάζει σε αυτά τα απειλητικά μέρη όταν η ηχώ της ενεργού ζωής έρχεται να κτυπήσει την ανώνυμη ισοπέδωση μιας φυλακισμένης θανατηφόρου καθημερινότητας… Έτσι πολύ κοντά στα κελιά μας, ο ήχος της παρουσίας σας μας προκαλεί  πολύ συγκίνηση και ενθουσιασμό.

Σίγουρα, Σύντροφοι, οι διάφορες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύξατε κατά την διάρκεια του 33ου έτους της κράτησής μου, όχι μόνο συνέβαλλαν αποτελεσματικά  στο να αποκαλύψουν τον παραλογισμό του δικαστικού σώματος και την εκδίκηση του κράτους, αλλά κυρίως  διέψευσαν όλους εκείνους που στοιχημάτιζαν στην διάλυση της αλληλεγγύης σας.

Βέβαια, Σύντροφοι, γνωρίζετε καλά ότι χάρη επίσης και σε αυτήν την κινητοποίηση, στην ποικιλομορφία της δέσμευσης, οι φυλακισμένοι επαναστάτες εδώ στα κελιά της δημοκρατίας και αλλού αντιστέκονται με το κεφάλι ψηλά πίσω από τα απεχθή τείχη, παρόλα τα τόσα χρόνια κράτησης.

Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε, Σύντροφοι, ότι η πολιτική της εξόντωσης στην οποία υπόκεινται οι επαναστάτες κρατούμενοι είναι αποτυχημένη ή όχι  στον  βαθμό που εκφράζεται ο αντικαπιταλιστικός και  ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Σύντροφοι, μόνο με την έκφραση της αλληλεγγύης στο επίκεντρο της τρέχουσας ταξικής πάλης και σε όλες τις διαστάσεις της, θα προσφέρουμε  την πιο αποτελεσματική υποστήριξη στους φυλακισμένους συντρόφους μας.

Σύντροφοι, στην αυγή του 34ου έτους κράτησής μου, εσείς είστε πάντα παρόντες στον αγώνα και οι ποικιλόμορφες πρωτοβουλίες σας ενθαρρύνουν και ενισχύουν περισσότερο από ποτέ την θέλησή μου και την αποφασιστικότητα μου. 

Δίπλα μου γενναίοι σύντροφοι Βάσκοι εξακολουθούν να αντιστέκονται και αυτό μετά από τόσα χρόνια.

Η ρύθμιση των ποινών και η «αναστολή των ποινών για λόγους υγείας» απορρίπτονται συστηματικά   όταν πρόκειται για βάσκους μαχητές. Η περίπτωση του συντρόφου Ibon Fernandez είναι ενδεικτική  από αυτήν την άποψη. Και όμως θα περιμέναμε κάτι άλλο από την συνεχιζόμενη πρωτοβουλία της κύριας οργάνωσης του αγώνα τους.

Σύντροφοι, από τις σιωνιστικές φυλακές έως εκείνες του Μαρόκο, από τα κελιά απομόνωσης της Τουρκίας μέχρι εκείνα ακόμη τα πιο σκοτεινά της Ελλάδας, στις Φιλιππίνες και αλλού στην Ευρώπη και στον κόσμο,  η  διαπίστωση είναι πάντα η ίδια: καθώς η κρίση του συστήματος βαθαίνει και γενικεύεται, η δικαστική λύσσα γίνεται απλό στοιχείο της μεγάλης πανοπλίας που διατίθεται στην προληπτική αντε-πανάσταση. Σίγουρα τέτοια πανοπλία μέτρων και νόμων δεν παύει να επεκτείνεται όλο και περισσότερο, Σύντροφοι, σε αυτές τις στιγμές της γενικευμένης κρίσης τα μέτρα της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετατρέπονται σε απλό νόμο του κοινού δικαίου.

Σύντροφοι, οι συνθήκες κράτησης στις σιωνιστικές φυλακές επιδεινώνονται καθημερινά παρά τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά την τελευταία απεργία πείνας. Και όπως γνωρίζετε, Σύντροφοι, για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό η διεθνής αλληλεγγύη είναι ένα αναπόφευκτο όπλο…

Φυσικά οι παλαιστινιακές λαϊκές μάζες και οι επαναστατικές πρωτοπορίες τους μπορούν πάντα να βασίζονται στην κινητοποίησή σας. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πούμε στον εγκληματία Netanyahu και τους συνεργάτες του ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος. Ίσως πρέπει να θυμόμαστε ότι περισσότερα από 300 παιδιά, λουλούδια και λιονταράκια, σαπίζουν στις σιωνιστικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των διοικητικών κρατουμένων συνεχίζει να αυξάνεται. Και φυσικά, ο σύντροφος Salah Hamouri δεν θα είναι ο τελευταίος, αφού ο  κατακτητής δεν οφείλει να δώσει στον διεθνή οργανισμό λογαριασμό για την  βαρβαρότητα  των  αυθαίρετων μέτρων του που πλήττουν καθημερινά έναν ολόκληρο λαό.

Χίλιες  πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης να ευδοκιμήσουν  υπέρ των Λουλουδιών και των Μικρών Λιονταριών !

Χίλιες  πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης να ευδοκιμήσουν  υπέρ των αγωνιζόμενων λαϊκών μαζών!

Χίλιες  πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης να ευδοκιμήσουν  υπέρ των επαναστατών που αντιστέκονται στις σιωνιστικές φυλακές και στα κελιά απομόνωσης στο Μαρόκο, την Τουρκία, την Ελλάδα, στις Φιλιππίνες και αλλού στον κόσμο !

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και η σιωνιστική του φρουρά και οι άλλοι Άραβες  σιωνιστές!

Τιμή στους μάρτυρες και στις αγωνιζόμενες λαϊκές μάζες!

Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και στους φυλακισμένους του που αντιστέκονται!

Αλληλεγγύη, όλη η αλληλεγγύη στους συντρόφους σε απεργία πείνας στις μαροκινές φυλακές!

Τιμή στους γενναίους μαχητές του PKK!

Ο καπιταλισμός είναι μόνο βαρβαρότητα!

Σύντροφοι, μαζί και μόνο μαζί θα νικήσουμε!

Σε όλους εσάς τους συντρόφους, τους θερμότερους επαναστατικούς χαιρετισμούς μου.

Ο σύντροφός σας Georges Abdallah


* Το παρόν κείμενο το παραλάβαμε και το μεταφράσαμε από το  “Collettivo contro la repressione”

Πηγή: http://liberonsgeorges.samizdat.net/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *