ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ Α΄ΔΙΚΗΣ Ε.Α

https://athens.indymedia.org/post/1579183/

 

[Εφετείο Ε.Α] Μια αναγκαία διευκρίνηση

από Σύντροφοι- συντρόφισσες

25/10/2017 11:49 μμ.

 

Μια απαραίτητη και αναγκαία διευκρίνηση σε σχέση με το Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα και τις ποινές που επεβλήθησαν.

Χθές, 24 Οκτώβρη τελείωσε το Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα. Κάποιοι σύντροφοι/σσες ανήρτησαν σχετική ενημέρωση σε σχέση με τις ποινές που επεβλήθησαν.

Όντως ο Νίκος Μαζιώτης και ο Κώστας Γουρνάς έλαβαν ποινές κάθειρξης 46 χρόνια (αντί 50 και 6 μήνες που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί) όπως και ο Χριστόφορος Κορτέσης και Βαγγέλης Σταθόπουλος θα εκτείσουν 4 και 5 μήνες αντίστοιχα καθώς οι ποινές τους μειώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο κατά 1 χρόνο λιγότερο.

Η Πόλα Ρούπα παρά το γεγονός ότι απαλλάχθηκε από 11 πλημελήμματα η συνολική ποινή κάθειρξης που της επεβλήθη ανέρχεται στα 49 χρόνια (1 χρόνο μόνο λιγότερο από το πρωτόδικο) και όχι 46 χρόνια όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση.

 

About kraygesaptakelia

Αυτό το site δημιουργήθηκε για να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με τους εντός και εκτός των τειχών. Δημιουργήθηκε για να μεταφέρει τις φωνές των κρατούμενων από τα κάτεργα της δημοκρατίας, στον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο και να ταρακουνήσει τα δεσμά της «νομιμοφροσύνης και δικαιοσύνης» των κυρίαρχων του συστήματος. Το site και ότι σχετίζεται με αυτό, αντιπαρατίθεται στην επιλεκτική αλληλεγγύη σε πολιτικούς κρατούμενους γιατί θεωρεί ότι η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι άμεσα συνυφασμένη ενάντια στην ύπαρξη των φυλακών – κανονικών και υψίστης ασφαλείας και γιατί αναγνωρίζει ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική σε αγωνιστές που το κράτος και το κεφάλαιο εκδικείται !
This entry was posted in Eφετείο Α' ΔΙΚΗΣ Ε.Α, Βαγγέλης Σταθόπουλος, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, Χριστόφορος Κορτέσης. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *