Ανακοινωση κρατουμενων Δ πτερυγας Κορυδαλλου

https://athens.indymedia.org/post/1581106/

από Δ

06/12/2017 6:23 μμ.

Οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού , αντιδρούμε στην απόφαση που πήρε το συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων την 1η Δεκεμβρίου του 2017 , εξαγγέλλοντας προειδοποιητικές απεργίες , οι οποίες περιορίζουν στο μισό τα επισκεπτήρια μας με συγγενείς και συνηγόρους . Είθισται το συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων , να εκμεταλλεύεται και να καπελώνει διαχρονικά τους αγώνες των κρατουμένων παραγκωνίζοντας τα ουσιώδη προβλήματα μας και προβάλλοντας τα δικά τους κλαδικά αιτήματα , αλλά δεν προτιθέμεθα να δεχτούμε αμαχητί τη θυσία του επισκεπτηρίου μας με συγγενείς και συνηγόρους ως μία μορφή “πίεσης” για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους (!)
Είναι ανήθικη ως κίνηση και προσκρούει σε θεμελιώδη δικαιώματα μας που δεν μπορούν να καταστουν έρμαια οποιασδήποτε κινητοποίησης του οποιουδήποτε αντιδρα . Δεν έχουν κανενός είδους ηθική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο και η απόφασή τους αυτή έρχεται σε πλήρη αντίστιξη με την καλώς εννοούμενη σωφρονιστική προσέγγιση και διάθεση που θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό είναι ενδεικτικό !
Γι αυτό λοιπόν , από σήμερα και για όποια μέρα οι σωφρονιστικοί θα κινητοποιούνται ,στην ουσία, εναντίον των κεκτημένων δικαιωμάτων μας , εμείς για τις μέρες αυτές , θα αφήνουμε το προαύλιο ανοιχτό από το πρωί ως τις 7:00 μ.μ , τα κελιά μας ανοιχτά κατά το μεσημέρι και θα παρατείνουμε τη βραδινή κατάκλιση κατά μία ώρα , από τις 8:00 έως τις 9:00 μ.μ και θα επεκτείνουμε την κλιμάκωση , όσο και αυτοι συνεχίζουν την απεργία τους.  Επίσης , εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κοινωνικούς αγωνιστές , Νίκο μαζιώτη και Πόλα Ρούπα , που έχουν κατέλθει σε απεργία πείνας από τις αρχές Νοεμβρίου .

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο εκτρωματικό σωφρονιστικό κώδικα !

Μέλη επιτροπής αγώνα ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα της Δ πτέρυγας.

 

This entry was posted in ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (2017), Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *